Novi sukob u srpskom rukometu, RSS nameće svoja rešenja?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 18.05.2020.
19:59
Izvor: Beta

Arkus liga je suspendovana sredinom marta zbog pandemije koronavirusa, a RSS je prethodne sedmice odlučio da prekine elitno takmičenje i ne proglasi šampiona, kao i da završnica Kupa "Branislava Pokrajca" bude odigrana neposredno pre početka narednog prve

ehfcl.com
ehfcl.com

Povezane vesti

Član Upravnog odbora Rukometnog kluba Novi Pazar Husein Memić rekao je danas da Rukometni savez Srbije (RSS) nameće svoja rešenja Arkus ligi, a da će se klubovi iz najjačeg domaćeg takmičenja zvanično izjasniti za tri dana na redovnoj skupštinskoj sednici.

"Kompromisa je uvek bilo u našem rukometu i sa takvom praksom se mora prekinuti. Većina klubova ne podržava ligu od 16 klubova, kojom se povećava trošak i gubi na kvalitetu. O tome će naši najbolji klubovi izjasniti u četvrtak, 21. maja. Bojim se da sledi vakuum kada je u pitanju odnos RSS i Arkus lige", rekao je Memić.

Arkus liga je suspendovana sredinom marta zbog pandemije koronavirusa, a RSS je prethodne sedmice odlučio da prekine elitno takmičenje i ne proglasi šampiona, kao i da završnica Kupa "Branislava Pokrajca" bude odigrana neposredno pre početka narednog prvenstva.

RSS je odlučio i da niko od superligaša ne ispadne u niži rang, a da posle baraža najjača domaća liga od naredne sezone bude proširena na 16 klubova, koji bi u prvom delu šampionata bili podeljeni u dve grupe sa po osam ekipa.

Odluci čelnika nacionalnog rukometnog saveza prethodila je ostavka Milana Đukića, prvog čoveka novosadske Vojvodine i Arkus lige, ali i člana Upravnog odbora i potpredsednika RSS.

"Ta ostavka je inicirana voljom klubova Arkus lige, koji žele da preko svojih organa odlučuju o svojoj sudbini. Tako je u svim ozbilnim ligama. Želimo da igramo rukomet i da sledeću sezonu počnemo na vreme, ali bojim se da su stavovi RSS i Arkus lige u ovom momentu dijametralno suprotni", zaključio je Memić, koji je i član Upravnog odbora Arkus lige.

Ovosezonsko takmičenje u Arkus ligi sa 12 klubova prekinuto je kolo pre kraja regularnog dela sezone, a Novi Pazar je do tog trenutka držao četvrto mesto sa 24 boda, uz učinak od 11 pobeda, dva nerešena meča i osam poraza.

Pazarci su bili odmah iza vodećeg Dinama iz Pančeva sa 37 bodova, niškog Železničara 1949 sa 28 i beogradskog Partizana sa 25 bodova, a tim timovima u plej-ofu Arkus lige trebalo je da se priključe Vojvodina i šabačka Metaloplastika iz SEHA lige.

Ne propustite