Nismo više reprezentacija sastavljena "zbrda-zdola"...

Autor: Beta Beta
ponedeljak 10.06.2019.
19:12
Izvor: Beta

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić rekao je danas da njegova ekipa sa mnogo samopouzdanja dočekuje utakmice protiv Belgije i Švajcarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Epa/Hayoung Jeon
Epa/Hayoung Jeon

Povezane vesti

"Okupili smo se 2. juna u širem sastavu sa momcima koji su i deo B reprezentacije da vidimo na šta možemo da računamo u narednom periodu. Prvenstva se različito završavaju pa nismo uspeli da se okupimo onako kako sam želeo, ali se uvek prilagodjavamo situaciji. Zdravstveni problemi nas prate od početka, ostali koji su zdravi, dolaze i odlaze sa osmehom. Puni su samopouzdanja. To se oseća na svakom koraku", rekao je Peruničić. 

Rukometaši Srbije igraju u sredu od 20 časova u Leuvenu protiv Belgije, a u nedelju od 18 časova u Novom Sadu protiv Švajcarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Peruničić je obrazložio situaciju oko povredjenih igrača.

"Videćemo u kakvom je stanju Miljan Pušica, doživeo je povredu medijalnog ligamenta pre nedelju dana i pitanje je da li će biti od pomoći za sredu. Nemanja Crnoglavac je takodje pod upitnikom. Ima problem sa čukljem, ista povreda koju je Nikola Karabatić morao da operiše. Infekcija je velika, dobio je kortikosteroid da se smanji upala. Ne trenira već dva dana", naveo je on.

Selektor je rekao da njegova ekipa "više nije ekipa zbrda-zdola", koja se okupila na početku kvalifikacija.

"Za ovih sedam meseci velika je razlika u uigranosti. Fali još zajedničkih treninga. Prvi ćemo uraditi u utorak veče, ali to je realnost, to ne shvatamo kao problem. Momci su punih srca ovde. Zavisi od nas, želimo da završimo ove dve utakmice na pravi način. Potpuno sam uveren u to", naveo je Peruničić.

Govoreći o Belgijancima, Periničić je rekao da to "nisu momci od dva metra, ali da su školovani, da znaju da igraju rukomet".

"Pogledaš im golmana, kao da je radio sa nekim našim trenerom. Gledamo ih sa uvažavanjem, opet svesni da mi nismo oni iz prve utakmice. Imaju promene u rotaciji, desni bek sada igra više levog beka, imaju još jednog beka koji igra u Francuskoj, a nije ga bilo u Zrenjaninu. Bitni smo mi. Ovi momci imaju veliku želju za dokazivanjem, da budu bolji i nauče nešto novo", dodao je on.

"Njihova igra je bez mnogo akcija, sa puno povratnih viškova i pregradjivanja pivotmena. Želimo da izbegnemo njihove brze šuteve. Nisu bombarderi, ali su nezgodni, jer šutiraju na prvi, drugi korak. I onakvi kakvi smo bili, imali smo mnogo prilika da tu utakmicu u Zrenjaninu dobijemo. Na kraju smo spasavali bod. Verujem da smo spremni i pored kašnjenja igrača iz klubova. Spremni idemo u Belgiju sa ogromnom željom da pobedimo", rekao je Peruničić.

Kapiten Nemanja Ilić rekao je da su svi igrači pozitivni.

"U ponedeljak uveče bi trebalo da budemo kompletni. Momci dolaze sa osmehom, pozitivni su. Radimo maksimalno, spremamo se. Biće drugačija utakmica sa Belgijancima nego što je bila u Zrenjaninu. Bolje se poznajemo, uigraniji smo, idemo tamo da pobedimo", naveo je on.

Najbolji golman Lige šampiona iz skopskog Vardara Dejan Milosavljev rekao je da ekipa mora da prikaže maksimum i uradi sve što joj je selektor naložio.

"Imamo iskustva sa Svetskog prvenstva i utakmica kvalifikacija, nismo više ista ekipa. Glava radi bolje, bolje reagujemo na zadatke koje dobijamo od stručnog štaba. Želimo da pobedimo u obe utakmice. To bi nam mnogo značilo", dodao je on.

Reprezentacija će do Leuvena, grada u okolini Brisela, krenuti u utorak letom preko Frankfurta. Po povratku, od petka će trenirati u Spensu, gde u nedelju od 18 časova igra sa Švajcarskom.

Ne propustite