Ne možemo sa Hrvatima, ostaju Šveđani i Islanđani!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 12.01.2018.
22:02
Izvor: Sportske.net

Poraz Srbije na startu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, poraženi smo u Splitu od domaćina.

EPA/Alex Cruz
EPA/Alex Cruz

Povezane vesti

Poraz naše reprezentacije na startu Evropskog prvenstva od jednog od glavnih favorita i domaćina, reprezentacije Hrvatske.

Hrvati su bili bolji danas, zasluženo su slavili u dvorani "Spaladium arena", na kraju je bilo  32:22 (14:9).

Veoma jake odbrane na startu, nismo videli gol sve do greške Žarka Šešuma u polukontri, Hrvati su prekinuli naš napad i poveli sa 1:0, a vrlo brzo je i Vori pogodio iz kontre za 2:0.

Naši su na startu izgledali zbunjeno pred velikim brojem navijača, ali smo se probudili golom Žarka Šešuma sa 9 metara.

Brzo je Zelenović sjajnim udarcem savladao Alilovića za 2:2, ali je u sledećem napadu dobio isključenje, što su Hrvati iskoristili i došli do 4:2.

Tek što su naši igrali minut sa istim brojem igrača na terenu, Hrvati stižu do novog igrača više, pa su poveli sa 6:3 i 7:4 nakon što su golove postizali Cindrić, Nenadić i Stepančić.

Zelenović je svojim pogotkom doveo našu reprezentaciju koja je igrala sa igračem više do 8:7, imao je naš bek 3/3 realizaciju u tom trenutku, bio je najraspoloženiji u našem timu. Ipak, na drugoj strani Štrlek pogađa, Hrvati su ponovo imali dva gola prednosti.

Naši nisu imali previše rešenja u napadu, često smo videli podignutu ruku nemačkih sudija usled opasnosti od pasivnog napada, ali smo nekako uspevali da održavamo zaostatak za Hrvatima.

Duvnjak je izašao iz igre i napad Hrvata nije bio toliko opasan kao sa njim, Srbija je ponovo stigla do -1 nakon dva gola Markovića, jedan iz sedmerca, drugi nakon kontre.

Svaku grešku reprezentacije Srbije u napadu Štrlek je koristio, povećao je prednost na 11:9, iako smo imali napad za izjednačenje, a nakon nove greške Šešuma, Stepančić pogađa za 12:9.

Marsenić je morao dva minuta na klupu nakon ne toliko grubog faula, Karadžić je postigao gol za 13:9, a Stepančić je pogodio u poslednjoj sekundi za 14:9.

Petar Nenadic
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Nenadić je držao našu reprezentaciju na propusnoj udaljenosti, Hrvati su na startu drugog poluvremena rešili da prelome meč, posebno omaleni Cindrić i Stepančić koji su povećali prednost do 17:11 u 35. minutu.

Reklo bi se da su naši golmani imali veoma loš dan danas, Cupara nije bio na nivou u prvom poluvremenu, dok je Ivanišević pokušao da nadoknadi sve to u drugom delu, ali mu nije polazilo za rukom i nogom.

Musa je pogodio za 19:12, izgledalo je sve to veoma jednostavno, izgledalo je kao da smo u bezizlaznoj situaciji.

Ilić i Nenadić su vezali dva gola, Cupara je promašio nakon toga prazan gol, mogli smo ponovo da stignemo na -4, ovoga puta sa igračem više...

Nemanja Zelenovic
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Nakon gola Horvata, Beljanski takođe promašuje prazan gol, ruke su zadrhtale našem reprezentativcima u ključnim trenucima ovog duela. Morali smo individualnim akcijama Šešuma i Nenadića da probijemo hrvatsku odbranu, često su uspevali da iznude i sedmerac naši bekovi, ali je sve to bilo malo da bi se stigla prednost Hrvatske.

Kopljar postiže prvi gol na ovom meču kada je Hrvatska imala igrača više nakon isključenja Marsenića, drugog na ovom meču, poveli su sa 22:16, bili su daleko bliži pobedi u tom trenutku, da bi na drugoj strani Petar Nenadić svojim individualnim kvalitetom pokazao da je možda trenutno u najboljoj formi među reprezentativcima Srbije.

Igralo se gol za gol od 40. do 50. minuta, a u poslednjih 8 minuta naši su ušli uz zaostatak od 6 golova, ali nakon golova Horvata i Mihića za 29:21 rekli bismo da je sve bilo rešeno.

Naša reprezentacija mora da se okrene narednim mečevima protiv Švedske i Islanda, biće tu velika borba za prve tri pozicije u grupi i plasman u narednu fazu.

Najbitnije što se desilo do kraja jeste povreda Domagoja Duvnjaka, izgleda da je veoma ozbiljno i pitanje je da li će hrvatski as nastaviti ovo Evropsko prvenstvo.

Karačić je dokrajčio Srbiju, bilo je i +9, tada je sve stalo i Hrvati su mogli da počnu sa slavljem u prepunoj dvorani u Splitu.

Štrlek i Stepančić su imali po 6 golova, Horvat i Cindrić po 4 ali i perfektan šut. Kod naše reprezentacije Nenadić 6, Zelenović 5 uz perfektan šut.

Naredni meč naša reprezentacija igra protiv Švedske u nedelju od 18:15.

Ne propustite

Komentari

41 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Saturday, 13.01.2018
12:39

I to smo u jednom trenutku vodili 3-0 u pobedama protiv njih, taj post su prekinuli uz direktnu pomoc sudija koje su ih i odvele u polufinale.

avatar
Luka Modric
Saturday, 13.01.2018
11:10

Sad navijam za vas da vas i u zagrebu oderemo opet :)

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 13.01.2018
04:22

Ocekivano brate ipak su bolji od nas u rukometu,to je cinjenica.. Ne mozemo u svemu biti najbolji :D

avatar
Zagri84
Saturday, 13.01.2018
01:22

Puno toga ne stima i trebalo bi biti bolje s obzirom da ipak imate pregrst talenta i nekoliko vanserijskih igraca. Razumijem vase frustracije, mi isto prolazimo kad je kosarka u pitanju. Bez obzira na sve minuse nije lako otvoriti prvenstvo pred 11000 "nabrijanih" domacina, protiv isto tako nabrijane i vrhunske ekipe, a i cini mi se da nise bas fizicki i psihicki najspremniji dosli na prvu utakmicu. Nisu skandinavci bauk, daju se lako procitat, samo treba biti strpljiv i koncentriran s njima i usporit ih maksimalno. Mislim da imate realne sanse dobiti neku od ovih ekipa ipak Srbija posjeduje i odredjeni kvalitet uz talent pa da vas "pozdravimo" i u Zagrebu. Sansa da Dobrivoje dobije aplauz ;)

avatar
England
Saturday, 13.01.2018
01:00

Jednostavno nemamo odbranu a ni vrhunskog golmana, u napadu ne koristimo krila a imamo odlicne igrace na krilnim pozicijama. Fali ovoj odbrani igrac kakav je Ilija Abutovic. Najgori definitivno Beljanski prolazili su pokraj njega kao da nije tu.

avatar
Mario Žile Stajić
Saturday, 13.01.2018
00:15

Očekivano. Hrvati su bolji od nas za pet klasa. Naša igra i taktika je bila u modi kada je trener Cvetković igrao aktivno rukomet, znači prije nekih trideset godina. Nama krila uopšte ne trebaju, kontra napadi za nas ne postoje... a stekao sam utisak da su hrvati igrali sa nekih 50-60 % snage. Ja lično nisam ništa bolje ni očekivao od ovog susreta. Moglo je i gore da su hrvati dodali još malo gasa .

avatar
Friday, 12.01.2018
23:52

Част једино Зеленовићу, Ненадић прорадио тек кад су се Хрвати одлепили ! Докле игра само на бекове без укључивања крила ? Да ли смо имали голмана вечерас ? Шта ради Марсенић у репрезентацији ? Какве су реакције на контре и грешке Хрвата ? Ово вечерас везе с везом није имало, збијање редова до меча са Шведском како се зна и уме !!!

avatar
NIJE VAZNO
Friday, 12.01.2018
23:50

A dobro,to je bilo ocekivano...ipak su Hrvati za nas velesila u rukometu...samo zbog toga sto oni imaju sistem rada vec godinama unazad...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 13.01.2018
12:22

mi bolje da smo igrali bez golmana i u odbrani...

avatar
Mak-Juventino
Friday, 12.01.2018
23:43

Nazalost , nisam mogao da gledam :( Samo se nadam se nije bilo preterano nervozno i da nije bilo (previse) anti-navijanje protiv goste ! Sutra Slovenci nek se spreme ...

avatar
Friday, 12.01.2018
23:29

HRVATI OSVAJAJU

avatar
Old_school
Friday, 12.01.2018
23:29

Ne postoji ni jedan sport u Srbiji koji je toliko unazadjen kao rukomet. Sva nasa igra zadnjih 10 godina se svodi na zaleti se sa 11m i opali sa 9. I to je to. Ni ideje, ni akcije, ni smisla. Kao da nemamo ni jednog trenera. A nemamo izgleda.

avatar
petar000
Friday, 12.01.2018
23:17

To se i znalo da ne mozemo sa Hrvatima, a mislim da ne mozemo ni sa kim. Ja stvarno ne mogu da verujem da smo mi u ovom sportu ostali zarobljeni u nekim osamdesetim godinama proslog veka i da nikako ne mozemo da se iscupamo iz toga. Jos kad se tome doda da su nasi igraci veceras igrali kao da su dosli da proslavljaju pobedu Hrvata na prvenstvu, bez zara, bez inata nekog da ih namucis, onda je jasno koliko smo mi zalutali u ovom sportu i koliko treba da se radi prvenstveno na tome da se zgradi neki kult reprezentacije gde ces da pogines na terenu, bez obzira sto si tri puta slabiji. Imao sam utisak da igraju da ne naljute domacina. Slabi golmani (koji meni lice na one sto pokazuju zastavicama gde da idu brodovi), poslovicna nesposobnost da se bilo sta odigra brze, takodje poslovicna neagresivnost i u napadu i u odbrani i naravno faktor Zarko Sesum koji, meni se cini, za reprezentaciju igra jedno trideset godina, i nikako covek da zavrsi karijeru, ili da se pojavi selektor koji ga jednostavno nece zvati. Takodje to mislim i za Vujina. Generalno, osim Nenadica ( i donekle Zelenovica), vrlo limitirana grupa igraca u bilo kom smislu. I po znanju, a narocito sa fizikalijama, gde mislim da ne postoji ekipa na svetu koja je slabija u tom segmentu. Osim kad bi npr Japanci doveli ekipu sumo rvaca na neko prvenstvo da igraju rukomet. E sa njima bi se nosili u tome ko moze sporije da odigra.

avatar
NIKE
Friday, 12.01.2018
23:17

Hrvati su klasa iznad, kao mi vaterpolu i košarci za njih.

avatar
Armani
Saturday, 13.01.2018
09:28

Oni su i u fudbalu klasa iznad,u vaterpolu su slabiji ali tu negdje je to sve,uvijek su te utakmice neizvjesne,osim kosarke,budi realan!

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Saturday, 13.01.2018
16:42

I nisu bas uvek neizvesne u vaterpolu, a ako su oni u fudbalu klasa iznad, onda smo i mi bar za klasu iznad njih u vaterpolu, pobedili smo svaki put kad je bilo najvaznije, to nije slucajno.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Saturday, 13.01.2018
11:52

kosarka svakako a o vatrpolu se da razgovarati jer nije samo reprezentacija vaterpolo Pa se pitam sta je s klubovima ? I to je vaterpolo Na kraju krajeva tko je aktualni svjetski prvak ?

avatar
Firmino R.
Friday, 12.01.2018
23:14

Kako mi njih u kosarci, tako oni nas godinama u rukometu.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Saturday, 13.01.2018
09:37

4-0 za nas u kosarci, a u rukometu 4-4 (pokradeni smo bili u Tunisu, i to moram da naglasim, ali, neka bude) pa ti vidi da li je bas tako...

avatar
mrancic
Friday, 12.01.2018
23:13

Slabo pratim rukomet ali šta očekivati od ekipe koja je u pripremnom periodu izgubila 5 of 7 utakmica.Golman Srbije ko saksija.Gde se denuše oni slavni golmani.Cvetković,nlegenda našeg rukometa slab trener.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Saturday, 13.01.2018
13:26

Zar nije 5 od 6? Koga smo jos pobedili pored Saudijske Arabije?

avatar
Partizan/Lazio
Friday, 12.01.2018
23:12

Ne mozes vise ocekivati kad igras rukomet iz 20-og veka, ne koristis krila i jos golman ne moze da odbrani ni odbitke.

avatar
zdenkomen
Friday, 12.01.2018
23:09

Bez obzira na to što su bolji u rukometu od nas, ujedno i jedini sport gde su bolji, ali ništa se ne prepušta slučaju. Nemačke sudije da sude pa to je toliko jadno da ne može jadnije. Zna se da su im oni mentori u svakom pogledu, naravno da nismo imali ni grama šanse. Mislim da im ni to neće pomoći, zlatna medalja ide u Francusku.

avatar
Armani
Saturday, 13.01.2018
09:25

Matori budi realan i nemoj gluposti pisati,sta je sa fudbalom? U vaterpolu su slabiji ali za nijansu to je uvijek tu negdje, jedino u kosarci zaostaju.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Saturday, 13.01.2018
09:39

U pravu si za sudije, ali, svejedno bismo izgubili od njih, nikad nisam bio ubedjeniji u to nego sto sam bio juce, to je jednostavno tako. Inace, nisu bas slabiji ni u fudbalu:-D

avatar
Amar Zornic
Friday, 12.01.2018
23:08

Zasluzen i ocekivan poraz , brine jako losa i mlaka odbrana . Napad je cak dobar bio s obzirom na sve nesigurnosti . Protiv Svedjana mora to mnogo bolje i brze sa vise kretnje i pomaganja u odbrani , a onda ce uslediti i golmanske intervencije koje su takodje falile

avatar
СрбијаНС
Friday, 12.01.2018
23:08

Шта остају? Да нас и они декласирају? Ми играмо исти рукомет 30 год. Ништа се не мења. 2012 смо се барем борили и нешто урадили. Ово сад је брукање Србије. Без жара, борбе... Скидање гаћа. За мене је ЕП завршено а и за ове позере ће ускоро.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Saturday, 13.01.2018
09:40

Bila je to igra kauboja i Indijanaca:-D

avatar
petar000
Saturday, 13.01.2018
21:00

Bukvalno tako. Treba se menjati ceo sistem i filozofija rukometa. Dalje, treba vise mladih zainteresovati za isti. Jednostavno nema dovljno dobre baze da bi iz nje izaslo nesto vredno pomena. klubovi nam se bukvalno gase zbog dugovanja od desetak hiljada evra, bar znam da je Partizanu tako nesto pretilo zbog cifre od 12 hiljada evra. Jednostavno ne moze se ni iz cega stvoriti nesto. Nas poslednji igrac koji je vazio kao veliki talenat je upravo taj Nenadic. Posle njega, apsolutno nista. Nema ih, ne pojavljuju se. Nekada smo imali po pet-sest igraca koji su imena na svetskom nivou, sada jednostavno nema toga. Pola ekipe su nam igraci koji su bili tu i pre deset godina, i bili su i tad jednako neuspesni kao i sada.

avatar
petar000
Saturday, 13.01.2018
18:46

Ma dobro, Tuta je imao strahovit potencijal u ekipi. Problem po meni je i selektor, ali i igraci koje imamo. Znaci, ako mislis da igras drugaciji stil, mislim da moras da imas i drugacije igrace. Nama su igraci, narocito bekovi, bas slabo pokretni. Sesum, Vujin, mislim ja stvarno ne mogu da ukapiram kako sa njima dvojicom mi mozemo bilo sta drugo da igramo osim ovog sto sada gledamo. Losi su nam i pivoti, i kad se na sve to doda da nemamo krila nekog svetskog ranga jasno je da nije sve do trenera. Medjutim, ono sto ja zameram nasim selektorima je sto i ne pokusavaju da se rese takvog rukometa. Doduse, ne znam da li imaju i materijala da to prave drugacije jer realno gledano rukomet u Srbiji je bas na nekom smesnom nivou. Kad nema kvaliteta tesko je i ocekivati rezultate. U sustini ovo sada je nasa realnost, ono sto je mene najvise iziritiralo na toj utakmici je nekakav pomirljiv stav igraca sa tom situacijom. Bez zestine, bez zelje, a sto je najgore, bez vere u sebe. Jos na kraju bukvalno slave pobedu Hrvata vise nego ljudi na tribinama. Kao da smo otisli tamo da ih slucajno ne uvredimo time sto cemo da pokazemo zube (naravno u sportskom smislu, ne u smislu neke provokacije ili prljavstine)

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 12.01.2018
23:07

Ma kakav rukomet i mi... Sve to super,sport,svaka cast momcima,ali nemojte da se zaludjujemo,od 300 utakmica ove ne bi jednom dobili.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 12.01.2018
23:04

Marsenica i golmane poslati kuci prvim autobusom.

avatar
petar000
Saturday, 13.01.2018
02:29

Eh, da je samo u njima problem, to bi bilo za slavlje. Problem je sto smo mi sveukupno gledano, a ne samo igraci zalutali u ovom sportu, ili tacnije receno ostali smo u osamdesetim proslog veka. I najtuznije je sto se ne trudimo da se prilagodimo nekim trendovima vec uporno igramo to nesto sto se jednostavno vise ne zove rukomet. Igramo igru kada su se utakmice zavrsavale 19:17, i gde je kada primis preko dvadeset bilo ravno sprdnji. Napadi nam traju po tri minuta, a da za to vreme izgledamo totalno bezopasno. Jos kad nam golmani ne brane nista kao sto je bilo veceras, onda je deset razlike sasvim pristojan poraz. Mislim da cemo u sledecim utakmicama jos katastrofalnije prolaziti.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Saturday, 13.01.2018
21:09

Ako moze Island koji je velicine Novog Sada, vala mozemo i mi. Ja sam tada mnogo ocekivao i od Urosa Mitrovica koji je dve godine stariji od Petra Pana:-D, ali, taj decko se nije razvio po mojoj zelji i nije izrastao u ono sto ja mislim da je mogao da bude. Danas sam se (i sinoc, naravno) i konacno uverio u to koliko je katatstrofalan izbor ovog selektora, sa tim covekom smo vec u onom njegovom mandatu propustili dva takmicenja i katastrofalno prosli na 3-em, a danasnja njegova izjava koja prakticno porucuje da su ovi nasi i promasili sport i nekvalitetni, govori o tome da je on (naravno, u trenerskom smislu) resenje kao kad bismo recimo sada u fudbalu vratili djorica...

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Saturday, 13.01.2018
19:31

Da, od toga na kraju samo sto nisam dobio fras, majke mi. Imamo mi dobra krila, Djukic je odlican igrac, i Nikcevic je jos uvek mogao da igra, Ilici (Vanja i Nemanja), Markovic, Radivojevic, tu smo OK i pokriveni, ono sto nam fali su dva dobra golmana (nijednog sada nemamo), specijalci za odbranu, jedan vodja u timu (bilo srednji ili levi bek jer Petar oscilira, on ipak moze samo kao ispomoc nekom kao sto je bio Nedja Jovanovic koji je ipak klasa svoje vrste, dakle, neko ko bi bio ono sto je Duvnjak godinama bio Balicu kod njih), na desnom beku je skroz OK Zelenovic (Vujinu se treba konacno zahvaliti), a fali i jedan klasan pivot kakvog nemamo jos od Ratka Nikolica, a onda i zamena za tu prvu violinu na crti. Sve u svemu, mnogo toga nam nedostaje, trebaju nam jaki bekovi i pivoti da u odbrani ostave sve svoje na parketu, treba nam sistem, treba nam strpljenje za dugorocnu viziju, ali i jedna iskrena zelja da se krene sa rezovima koji bi zadrli u samu srz, odnosno od samog korena i od baze. Dakle, skola i klubovi, filozofija, edukacija svih, izgradnja kulta (isto vazi i za fucu), a ne da nam svaka godina pocne ovako...

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 13.01.2018
16:48

Mi smo fudbalska Barselona u rukometu, decenijama ne menjamo stil igre, bez obizra na selektora :D.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Saturday, 13.01.2018
16:44

Zar moze gore od ovog?:-) Samo su Pokrajac i Vranjes valjali kao selektori, mozda donekle i Tuta, ali, vise se videla ideja kod ovih, njega su vise vukli igraci...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 13.01.2018
12:24

samo kako je onu kontru zeznuo, a uhvatili bi priključak...

avatar
poljskikupanjac
Friday, 12.01.2018
23:04

losiju reprezentaciju nisam video do sadza ove 40 godine igra ne postoji a svaki nam napad traje dok sudije ne dignu ruku kao daigrali na00ali smo pogresili sport