Najbolji evropski rukometaš opleo po srpskim selektorima: "Dvojica valjali, ostali da ne kažem šta..."

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 06.04.2020.
17:31
Izvor: Sportske.net, Balkan Handball

Ima i rešenje kada je u pitanju klupa "orlova".

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Najbolji rukometaš Evrope i nekadašnji reprezentativac Srbije Petar Nenadić istakao je u intervjuu za "Balkan Handball" da je najbolje selektorsko rešenje za klubu Srbije stranac.

"Rezultat je merilo svega. Ono što sigurno neću reći da je neko od igrača kriv. Znam koliko se ti momci odriču, da daju svoj maksimum, da li oni imaju kvalitet ili ne, to su druga pitanja. Znam da niko od njih nije otišao na SP ili EP da bi se prodao ili nešto drugo. Neko je bio u lošoj formi, neko u dobro, ali ja stojim prvi stavu da u poslednjih 14 godina, mi nismo imali dobrog selektora. Hajde, bio je tu Sead Hasanefendić, kratko i Ljuba Vranješ, ali svi su drugi bili da ne kažem šta", ostao je nedorečen Nenadić.

Najbolji evropski rukometaš za 2019. godinu smatra da je veliki problem u domaćem rukometu struka.

"Niko ne beži od odgovornosti igrača. Ja sam 100 puta bio taj koji je rekao igrao sam katastrofa, kriv sam... Nervira me što već toliko godina niko konkretno neće da preuzme odgovornost, da iznese konkretan plan. Sve se radi od danas do sutra, niko nema viziju, perspektivu. Jedino rešenje je stranac. U ovom trenutku 95% naših trenera je stalo u vremenu i prostoru", rekao je 33-godišnji rukometaš koji već nekoliko godina ne nastupa za "orlove".

"Da li je David, Raul, Karlos, eventualno neki Skandinavac, sigurno da bi donelo neki boljitak. Oni se bave rukometom. Imam saigrače Skandinavce, njihovi selektori zovu naše trenere, interesuju se za igrače, u kakvoj su formi, bave se njima... To su stvari koje kod nas ne postoje, da li zbog ega ili sam ja možda najpametniji, ne znam...", zaključio je Nenadić.

Baner

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Samo Barca!!!
Monday, 06.04.2020
17:44

Sve sto je rekao je tacno, svi nasi treneri su ostali u nekim proslim vremenima.. Mnogo sporo i staticno igramo