Na Sloveniju bez Marije Čolić

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.09.2018.
18:48
Izvor: Sportske.net, rss.org.rs

Ženska rukometna reprezentacija Srbije odigraće u sredu i subotu kontrolne mečeva sa Slovenijom, a selektor Obradović neće moći da računa na Mariju Čolić.

Epa/Adam Warzawa
Epa/Adam Warzawa

Povezane vesti

Najbolje srpske rukometašice pripremale su se u ponedeljak i utorak u Beogradu za mečeve koji ih u sredu i subotu očekuju u Sloveniji.

Srbija će u okviru EHF nedelje odmeriti snage sa Slovenijom, a utakmice u Kočevju i Celju propustiće golman Marija Čolić.

"Sve devojke su spremne osim Marije Čolić. Njena povreda zahteva sedam do deset dana pauze po mišljenju doktora, terapiju, tako da smo je oslobodili ovog prvog dela", rekao je selektor Obradović.

Dvomeč sa selekcijom Slovenije poslužiće našim rukometašicama kao priprema za ono što sledi u decembru na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

"Okupili smo se u EHF nedelji da neke stvari ispravimo, a neke i dodamo za ono što nas čeka na Evropskom prvenstvu. Čekaju nas tri teška i različita protivnika. Dankinje su na prošlom prvenstvu igrale duboku zonsku formaciju, 3-2-1 ili čak 1-5, imamo vremena da analiziramo. Poljakinje će sigurno igrati 6-0 odbranu, sa Šveđankama smo već igrali, znamo njihov kvalitet. Fokus priprema će biti na ove dve utakmice. Mečevi sa Slovenkama će poslužiti da proverimo šta smo sve uradili na treninzima, a onda se nadamo da se ni jedna devojka neće povrediti do novembra i početka završnih priprema", dodao je selektor.

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi A sa selekcija Danske, Švedske i Poljske.

Ne propustite