Makedonci fokusirani na Nemce, kažnjeni zbog čarapa i 'streč gaća'

Autor: Beta Beta
utorak 16.01.2018.
15:51
Izvor: Beta

Rukometni reprezentativac Makedonije Filip Mirkulovski najavio je da će taj tim sutra igrati na pobedu protiv Nemačke u trećem kolu Evropskog prvenstva.

Epa/Georgi Licovski
Epa/Georgi Licovski

Povezane vesti

Srednji bek je rekao da je zadovoljan prikazanim u dosadašnjem delu prvenstva, u kom Makedonija ima dve pobede protov Slovenije i Crne Gore.

"Nedavno sam rekao da duel sa Nemačkom može da bude za prvo mesto u grupi. Mi prenosimo najmanje dva boda u sledeću fazu, a protiv Nemačke idemo na pobedu i prvo mesto", rekao je Mirkulovski, preneli su makedonski mediji.

Mirkulovski, koji je utakmicu protiv Crne Gore igrao povređen, kazao da je da su u makedonskoj reprezentaciji znali da će taj meč biti težak, iako su im mnogi pre vremena dodelili bodove.

Makedonski selektor Raul Gonsales je rekao da je jako zadovoljan igrom i rezultatima.

"Pobedili smo u dve utakmice i imamo četiri boda. Nismo počeli dobro prvo poluvreme protiv Crne Gore, ali u drugom je bilo mnogo bolje i u odbrani i u napadu", rekao je Gonzales.

Utakmica trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva između Makedonije i Nemačke igraće se u sredu od 18.15 u Zagrebu.

Evropska rukometna federacija (EHF) u međuvremenu je kaznila Makedoniju sa ukupno 2.000 evra zbog šarenila u opremi reprezentativaca.

Jedna kazna od 1.000 evra je izrečerna zbog različitih čarapa koje su nosili makedonski reprezentativci na utakmicama Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, a druga zbog nošenja "streč gaća".

Kako su naveli makedonski mediji, one se vide ispod šortseva  Dejana Manaskova, Stojančeta Stoilova, Kirila i Filipa Lazarova, Filipa Taleskog, Filipa Kuzmanovskog i Martina Velkovaskog.

Zbog nestandardnih čarapa reprezetativaca, Makedonija je kažnjena i na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2016.

Ne propustite