Makedonci bez kapitena - Kiril Lazarov propušta ostatak prvenstva

Autor: Beta Beta
ponedeljak 22.01.2018.
18:25
Izvor: Beta

Kapiten rukometne reprezentacije Makedonije Kiril Lazarov zbog povede neće igrati do kraja Evropskog prvenstva, potvrdila je danas Evropska rukometna federacija (EHF).

Epa/Guillaume Horcajuelo
Epa/Guillaume Horcajuelo

Povezane vesti

EHF je ovu informaciju objavio na tviter profilu nakon što je Lazarov, koji je povredio desnu zadnju ložu na utakmici protiv Španije, prošao lekarske preglede u Zagrebu.

Makedonija je je sinoć izgubila od Španije sa ubedljivih 31:20, a najbolji makedonski rukometaš se povredio u 11 minutu. Da je povreda ozbiljnija odmah je nagovestio makedonski selektor Raul Gonsales, koji ie istakao važnost Lazarova za igru Makedonije.

"Naše šanse (za plasman u polufinale) bez njega su mnogo manje. Kire je za nas mnogo važan. Videćemo kako ćemo bez njega", rekao je makedonski selektor posle sinoćne utakmice.

Gonsales je ocenio da je celu utakmicu protiv Španije Makedonija odigrala katastrofalno.

"Loše smo počeli i već smo posle 15 miniuta gubili sa sedam razlike", objasnio je Gonsales.

Makedonska selekcija zauzima četvrto mesto sa tri boda u Grupi dva koja se igra u Varaždinu, a preostale dve utakmice igra protiv Danske i Češke. Danska je na prvom mestu sa šest bodova, Španija i Nemačka imaju po četiri, petoplasirana Češka dva, a poslednja Slovenija jedan bod. U polufinale idu dve provoplasirane ekipe.

Ne propustite