Lavko: "Sve ostavljamo iza sebe, nemamo pravo na grešku"

Autor: Beta Beta
subota 09.12.2017.
23:27
Izvor: Beta

Srpska rukometašica Jelena Lavko rekla je da je prezadovoljna ostvarenim rezultatom reprezentacije u preliminarnoj fazi Svetskog prvenstva, ali da on treba da se zaboravi što pre i da nacionalna selekcija mora da se osvrne na nastavak takmičenja.

Epa/Filip Singer
Epa/Filip Singer

Povezane vesti

Desni bek nacionalnog tima, Jelena Lavko, izuzetno je zadovoljna rezultatima u preliminarnoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj. Šuter mađarskog Fehervara, međutim, napominje da Srpkinje moraju brzo da zaborave dobre rezultate iz Lajpciga, jer u nokaut fazi nema prava na grešku.

"Lep je doživljaj biti prvi u grupi. Od kako sam u seniorskoj reprezentaciji, ne sećam se da smo bili prvi u grupi na nekom takmičenju. Nisam očekivala da ćemo biti prvi u grupi, ali verovala sam da možemo biti drugi ili treći. Bilo je ovo iznad mojih očekivanja i verovanja. Jako smo zadovoljni prvom fazom, ali o tome više ne smemo da razmšljamo. Moramo da budemo fokusirani na ono što sledi. Ako izgubiš, nema te više na turniru", rekla je Lavko, a preneo je Rukometni savez.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije sutra će igrati protiv Crne Gore u osmini finala Svetskog prvenstva.

"Očekuje nas teška utakmica. Igrali smo na par takmičenja sa njima, kao i sada dve prijateljska pred put u Nemačku, kada smo jednu izgubili, a drugu pobedili. Imamo negativan skor. Pobediće onaj ko bude imao više želje i volje, ko bude borbeniji. Ne postoji više pitanje kvaliteta, jer sve ekipe koje su ostale imaju kvalitet. Onaj ko bude imao više strpljenja i hladniju glavu, a da se baca za svaku loptu, da gine, taj će slaviti", rekla je desni bek selekciji Srbije.

Ona je ocenila da su kontre, a posebno preko Jovanke Radičević najjače "oružje" Crne Gore.

"Kontra na Jovanku Radičević. To moramo da zaustavimo, jer su to laki golovi koje ne bi smeli da primimo. Iz ostalih situacija, normalno je da primiš gol, ali brze centre i golove, to moramo da sprečimo, a onda u pozicionoj igri bolje reagujemo", zaključila je Lavko.

Meč sa Crnom Gorom igra se u Magdeburgu u nedelju od 17:30.

Ne propustite