KUP - Treneri sumirali utiske posle polufinala

Autor: Beta Beta
četvrtak 02.06.2016.
23:52
Izvor: Beta

Treneri rukometaša Vojvodine i Spartaka složili su se da je novosadski tim večeras zasluženo pobedio u polufinalu Kupa Srbije.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

U četvrtak su odigrane polufinalne utakmice završnog turnira Kupa Srbije u Šapcu a plasman u finale obezbedile su ekipe Metaloplastike i Vojvodine.

Trener Metaloplastike Veselin Vuković rekao je da su njegovi rukometaši imali više želje za trijumfom, kao i da su nešto iskusniji od Partizanovih i da je to doprinelo pobedi nad crno-belima u polufinalu završnog turnira Kupa Srbije u Šapcu.

"Svake dve nedelje igramo jedni protiv drugih. Poznajemo se toliko dobro da znamo svaku kretnju u odbrani i napadu. Možda je večeras presudila želja mojih igrača. Naša ekipa je nešto iskusnija, a Partizanova mladja pa je i to uticalo. Posle ovakve polufinalne utakmice možemo da se radujemo budućnosti, jedino je pitanje koliko možemo svi zajedno da sačuvamo mlade igrače", rekao je Vuković novinarima.

Metaloplastika je pobedila sa 30:24 i tako izborila finale, koje će sutra igrati protiv Vojvodine.

"Ovo polufinale je lepa slika koju smo poslali, ne samo u Srbiju nego i u region. Sutra nas očekuje novih 60 minuta. Nadam se da će se ekipa oporaviti, jer ćemo imati dva sata vremena više", rekao je Vuković.

Trener Partizana Nenad Maksić poželeo je Metaloplastici da osvoji kup.

"Ne zato što smo izgubili od njih, nego zato što su momci igrama ove sezone to zaslužili. Turnir je sjajno organizovan, posle dugo vremena. Dogovorili smo se da danas igramo čvrstu odbranu, baš kako igra Metaloplastika, ali desilo se šta se desilo", rekao je Maksić.

Šabačku ekipu predvodili su Radovan Ostojić sa 10 golova i golman Darko Arsić sa 13 odbrana.

"Ovakvi turnir uvek donesu nekog junaka, kao što je bio Ostojić ili Arsić, mada se od Arsića očekuje da bude takav. Metaloplastika je ipak ekipa sa više iskustva i želim im uspeha u SEHA ligi. Moji momci su se borili za grb Partizana i ostaje nam da se nadamo da ćemo se opet videti na nekom ovakvom turniru", rekao je Maksić.

Treneri rukometaša Vojvodine i Spartaka složili su se da je novosadski tim večeras zasluženo pobedio u polufinalu Kupa Srbije.

Pomoćni trener Vojvodine Dragan Kukić, koji je danas vodio utakmicu umesto bolesnog trenera Nikole Markovića, rekao je da njegovi igrači zaslužuju pohvale.

"Igrači zaslužuju sve pohvale. Bilo je grešaka u obe ekipe. Mi smo iskoristili pad protivnika u drugom poluvremenu", rekao je Kukić.

Vojvodina je danas pobedila Spartak sa 37:29, iskoristivši oscilacije u igri Spartaka u drugom poluvremenu. Protivnik u finalu biće joj Metaloplastika, koja je ranije pobedila Partizan sa 30:24.

"Sutra očekujemo pravu rukometnu poslasticu. Sa Metaloplastikom nema velikih nepoznanica ni velikog taktiziranja. Veliku ulogu će imati nadoknadjivanje energije koju su danas upotrebila oba kluba, a odlučivaće i to ko će imati rasploženijeg golmana", rekao je Kukić.

Trener Spartaka Branislav Zeljković čestitao je Vojvodini, ocenivši da je to dobar tim sa dobrim stručnim štabom.

"Imali smo veliku želju i htenje, ali to nije bilo dovoljno da se pobedi ekipa sa takvim igračkim kadrom. Moji igrači zaslužuju sve pohvale. Imali smo oscilacije i zato smo izgubili utakmicu. Mislim da će sutrašnje finale biti pravo finale, jer će igrati trenutno dve najkvalitetnije ekipe u Srbiji. Mislim da će dobiti onaj ko bude imao više koncentracije" zaključio je Zeljković.

Ne propustite