Kosovo u EHF? ''Velike su šanse...''

Autor: Beta Beta
sreda 17.09.2014.
08:05
Izvor: Beta

Sudeći po rrečima predsednika Rukometnog saveza Srbije, igleda da eventualno članstvo Kosova u EHF ne bi trebalo da nas iznenadi...

oks.org.rs
oks.org.rs

Povezane vesti

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović rekao je danas da Kosovo ima velike šanse da bude primljeno u Evropsku rukometnu federaciju (EHF) na kongresu koji će se 20. septembra održati u Dablinu.

"RSS se svim snagama bori da se suprotstavi ulasku Kosova u članstvo EHF-a, ali s obzirom na to da po statutu EHF-a o primanju novih članova odlučuje kongres, velike su šanse da ih prime. Bez obzira na odluku koja se donese na kongresu, moramo da vidimo šta će se dešavati sa klubovima sa severa Kosova, kao i o ukupnom našem stavu o tom pitanju nakon donošenja te odluke", rekao je Marjanović na sednici Upravnog odbora RSS u Beogradu.

U saopštenju posle sednice UO RSS-a nije bilo reči o izboru novog selektora muške rukometne reprezentacije Srbije.

Selektori mlađih selekcija Srbije podneli su svoje izveštaje o radu, a Marjanović je naveo da nije zadovoljan rezultatima i da "uvek može bolje".

"Moramo da pokrenemo novi ciklus, u kome ćemo tražiti nova rešenja i ideje koji će nam doneti bolje rezultate. Ne treba zaboraviti da je rukomet kao ekipni sport u našoj zemlji do pre neki dan bio jedini koji je doneo dve srebrne medalje, a to su muška i ženska seniorska reprezentacija", kazao je Marjanović.

On je rekao da RSS mora brže da radi na promenama i poboljšanju kvaliteta igrača, ali i na većim ulaganjima, jer se "samo tako može doći do vrhunskih rezultata".

Marjanović je pozvao članove UO da do kraja oktobra iznesu predloge o rešenjima za nove trenere mladjih i starijih kategorija.

Ne propustite