Konačno - Srbija nastavlja borbu za polufinale (18.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 09.12.2018.
11:00
Izvor: Sportske.net

Nakaradni sistem takmičenja i protesti u Parizu doveli su do toga da ženska rukometna reprezentacija čeka pet dana na prvu utakmicu druge faze Evropskog prvenstva.

Epa/Eddy Lemaistre
Epa/Eddy Lemaistre

Povezane vesti

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nastavlja danas takmičenje na Evropskom prvenstvu u Francuskoj utakmicom prvog kola druge runde sa Rusijom.

Naše najbolje rukometašice odigrale su poslednji meč na turniru još u utorak, a nakaradni sistem i kalendar takmičenja doveli su do toga da meč sa aktuelnim olimpijskim šampionkama bude zakazan tek za subotu.

Usledio je presedan, meč je odložen za nedelju zbog protesta u Francuskoj i nemogućnosti tamošnje policije da garantuje bezbednost na utakmici Srbije i Rusije.

Čekanju je tako konačno došao kraj. Naše rukometašice izlaze na teren "XXL Arene" u Nantu večeras od 18 sati.

Prethodne dane izabranice Ljubomira Obradovića koristile su za pripremu utakmice sa Rusijom koja bi mogla da se pokaže odlučujućom u borbi za plasman u polufinale.

Srpske rukometašice prenele su dva boda u drugu rundu takmičenja, a u Ruskinjama i Francuskinjama imaće najveće rivale u borbi za prve dve pozicije na tabeli Grupe 1.

Rusija na svom kontu već ima četiri boda, dobila je Francusku i Crnu Goru u prvoj fazi takmičenja, pa će Srbija u direktnim duelima sa selekcijama Rusije, Francuske i Crne Gore odlučivati o svojoj sudbini.

Pobeda nad olimpijskim šampionkama značila bi ogroman korak ka ostvarenju konačnog cilja, plasmanu u polufinale, ali treba znati da poraz ne bi ugasio nade da se može barem do druge pozicije u Grupi 1.

Pre meča Srbije i Rusije drugo kolo u Grupi 1 otvoriće duel Švedske i Francuske posle kojeg ćemo znati nešto više oko toga ko od pomenute dve selekcije ima veće šanse za plasman u polufinale i ko će biti veći takmac Srbiji.

Utakmica Srbija - Rusija počinje u 18 časova. Direktan prenos iz Nanta obezbeđen je na drugom programu Radio televizije Srbije.


Ne propustite