Kasno buđenje Cvetkovićevih ''ratnika''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.01.2018.
19:49
Izvor: Sportske.net

Igra koju je najavljivao naš selektor pre Evropskog prvenstva došla do izražaja tek u finišu meča sa Islanđanima.

BETAPHOTO/HINA/Mario STRMOTIC/MO
BETAPHOTO/HINA/Mario STRMOTIC/MO

Povezane vesti

''U Hrvatsku će ići 18 ratnika. Taj karakter moramo da imamo. Takvi moramo da budemo. Kada kažem ratnici, to su ljudi rešeni da daju sve od sebe i ispoštuju sve zadatke. To će tako biti'', poručio je selektor Jovica Cvetković pre dva meseca, uoči početka priprema za Evropsko prvenstvo u  Hrvatskoj.

Nešto od tog ratničkog duha videli smo tek večeras, u trećem, poslednjem kolu Grupe A protiv Islanda, a posle serije poraza tokom priprema, a onda i u prva dva kola od Hrvatske i Švedske.

Nažalost, najverovatnije nedovoljno za plasman u narednu fazu takmičenja...

Srbija je večeras solidno počela duel sa Islandom, poveli su ''Orlovi'' sa 7:5, zatim i 8:6, ali ponovo je bilo previše promašenih ''zicera'', previše grešaka u napadu, pa su periodi dobre igre predstavljali samo kratkotrajne bljeske, nedovoljne da se večeras uradi nešto više.

A to ''nešto više'', podsetimo, trebalo je da bude pobeda ubedljivija od tri gola razlike, kako bi se naš tim izborio za plasman u drugi krug.

Umesto toga, večeras nedovoljnih 29:26 za reprezentaciju Srbije, pa tek sada vidimo koliko nas je koštao period velike dekoncentracije u finišu prethodnog duela sa Šveđanima.

Prvo poluvreme završeno je u egalu - 12:12, a utisak je da smo u ovom periodu igre mogli mnogo bolje da prođemo. Početak drugog protekao je u znaku rivala, koji je stigao i do četiri gola prednosti (20:16) i činilo se da nam sledi još jedan ubedljiv poraz.

Ipak, završnicu meča obeležio je Milan Jovanović, naš najmlađi rukometaš koji je uneo novu energiju u igru ''Orlova'' i dao ključni doprinos da uhvatimo priključak, a onda i da povedemo sa 26:25.

To je bio dodatni podstrrek našima koji su poveli i sa 29:26, imali i poslednji napad, ali šut Nenadića je zaustavio golman rivala i priča je tu bila završena.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bili su Žarko Šešum i Bogdan Radivojević sa po pet golova, po četiri su postigli Nemanja Zelenović i Nemanja Ilić, dok su se tri puta u strelce upisivali Petar Nenadić i Milan Jovanović.

Kod Islanđana najbolji Valur Gudjen Sigurdson sa osam golova.

Sada nam još ostaje da se nadamo iznenađenju koje bi, eventualno Šveđani mogli večeras da naprave protiv Hrvata...

Ne propustite

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
boris340
Tuesday, 16.01.2018
22:58
avatar
Leipzig&Partizan
Tuesday, 16.01.2018
22:07

Idemoooooo Svedska vode 5 razlikeeee !!!

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 16.01.2018
20:54

Sve u svemu kad se podvuce crta drugo poluvremene protiv Svedjana i ceo mec protiv Islanda na jako visokom nivou , ostaje zal za pobedom od 4 gola razlike aa “imali smo ih” . Sta je tu je Jovanovic ce biti strasan igrac i pored promasaja . Ako ispadnemo sto je verovatnije od prolaza trenutno bar smo se casno oprostili . Srecno Svedjani :)

avatar
zdenkomen
Tuesday, 16.01.2018
20:54

I sad bi trebalo opet da nam pomognu domaćini pa da izgube od šveđana.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 16.01.2018
20:57

Dovoljan je i remi.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 16.01.2018
20:51

Ovo to jest i tacnije ono na kraju protiv Svedske ce neko morati da objasni.

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 16.01.2018
21:01

Samo jedan glupi gol manje u onih poslednjih oar minuta bi sad znacilo sledecu fazu , to su ti detalji koji odlucuju

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 16.01.2018
23:09

Prodjosmo dalje:-D Vise srece nego pameti...