JOŠ IMA NADE! Evo kako Srbija može da prođe dalje!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 14.01.2019.
20:10
Izvor: Sportske.net

Ipak, ne zavisi sve od nas, jedan dodatni uslov bi morao da bude ispunjen.

Epa/Urs Flueeler
Epa/Urs Flueeler

Povezane vesti

Posle današnjeg poraza od selekcije Brazila, mnogi su već prežalili reprezentaciju Srbije po pitanju plasmana u drugu fazu Svetskog prvenstva, odnosno među tri prvoplasirane selekcije u Grupi A.

Ali, šanse još uvek postoje!

Podsetimo, Brazil je savladao ''Orlove'' sa 24:22 i potisnuo ih na peto, pretposlednje mesto na tabeli, dva kola pre kraja prve faze takmičenja.

Dva i po sata kasnije, završena je još jedna utakmica trećeg kola u Grupi A, Rusija i Nemačka su igrale nerešeno, 22:22.

Šta to sada konkretno znači za naš tim?

U najkraćem, šanse za plasman u narednu fazu nisu izgubljene. U sledećem kolu, naš tim će sutra igrati protiv poslednjeplasirane Koreje i tu očekujemo prvu pobedu, a onda sledi susret sa selekcijom Nemačke u poslednjem kolu.

Nemci su današnjim remijem sa Rusima dali šansu reprezentativcima Srbije da u međusobnom duelu sa njima rešavaju svoju sudbinu na ovom šampionatu.

Ali, postoji još jedan važan, ne i nerealan uslov da Nemačka u petom kolu izgubi od Francuske.

U tom slučaju, Nemci bi ostali na pet osvojenih bodova i Srbija bi ih dostigla sa dve pobede do kraja, ujedno i prestigla, jer bi u tom idealnom slučaju bila bolja u međusobnom duelu.

Što se tiče Rusa, oni već u sledećem kolu mogu da overe plasman u drugu fazu, ukoliko savladaju Brazil stigli bi do šest bodova, pa bi se onda Srbija sa Nemcima u poslednjem kolu borila za osvajanje trećeg mesta, ukoliko se ispuni pomenuti uslov da Francuska savlada Nemačku.

Dakle, ne treba se predavati, a uz ''Orlove'', moraćemo sutra da navijamo i za Francuze.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Monday, 14.01.2019
21:48

Francuzi ce svakako pobediti nemce jer racunaju da ce tu pobedu tj bodove preneti u sledecu fazu , medjutim mi da dobijemo Nemce ?!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 14.01.2019
21:45

Nema od toga nista, to je i bukvalno samo teoretska (i hipoteticka) sansa...