Iz stručnog štaba "Orlova" poručuju: "Tužno je ako neko misli da je ovo najbolje što možemo..."

Autor: Beta Beta
petak 18.01.2019.
16:56
Izvor: Beta

Srbija će na Svetskom prvenstvu igrati za plasman od 17. do 20. mesta.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Prvi saradnik selektora muške rukometne reprezentacije Nedeljko Jovanović rekao je da je razočaran rezultatima ekipe na Svetskom prvenstvu, ali da će taj turnir doneti veliko iskustvo igračima i stručnom štabu.

"Rezultat je dosta razočaravajući. Očekivao sam da možemo malo bolje. Znao sam da će biti problema i da je ova ekipa na okupu prvi put, bez mnogo vremena za pripreme. Očekivao sam malo više zrelosti, stabilnosti, kontrole utakmice, kada smo već pokazali da možemo da se borimo sa velikim protivnicima i dodjemo u situaciju da imamo prednost."

Ta nezrelost novoformirane ekipe sa šest, sedam debitanata uticala je da ne možemo da održimo nivo svih 60 minuta. To su stvari na kojima bi trebalo raditi u budućnosti sa možda dodatkom još nekih igrača", rekao je Jovanović za sajt Saveza.

Rukometaši Srbije doputovali su danas u Kopenhagen, gde će igrati za plasman od 17. do 20. mesta na Svetskom prvenstvu u Danskoj i Nemačkoj.

"Ovo prvenstvo je dragoceno iskustvo i za igrače i stručni štab. Igračima će značiti da vide na kom su nivou i na koje stvari treba da obrate pažnju ako imaju želju da na sledećim takmičenjima postignu bolje rezultate. Tužno je ako neko prihvata da se ne može bolje, da je ovo pravo stanje. Može se bolje, pokazali su momci da se može mnogo bolje, jer je bilo faza loše, ali i dobre igre koja nas je izvlačila iz mrtvih", naveo je Jovanović.

Rukometaši Srbije će u subotu od 18 časova u Kopenhagenu igrati protiv Bahreina.

"Nemamo mnogo informacija o Bahreinu i Japanu. Niko nije razmišljao da ćemo doći u situaciju da igramo sa njima. Naša ciljna grupa bile su evropske selekcije. Brazil nas je iznenadio ponovo, kao 2009. godine. To je dokaz da svi igraju rukomet, svi napreduju i bore se da budu bolji. Ne bi trebalo očekivati trening utakmicu, nego će se oni boriti. Moramo adekvatno da odgovorimo na to, da se konsolidujemo posle svih ovih napora u grupi i završimo prvenstvo sa dve dobre igre i pobede", rekao je Jovanović.

Rukometaši Srbije su takmičenje u Grupi A završili sa jednom pobedom, remijem i tri poraza.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Friday, 18.01.2019
18:56

Ne znam da li je ovo najbolje ili najgore sto mozemo, ali je svejedno TUZNO!

avatar
ZubA
Friday, 18.01.2019
21:26

Jeste tuzno, ali kako se ulaze u taj sport i kakvo je stanje ni ovo nije lose na kraju. Ali bitno da se gradi nacionalni stadion, kojije apsolutno nepotreban.