Igra za medalju - Plašite se Srpkinja, protutnjale su preko Danske do druge faze!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 04.12.2018.
22:26
Izvor: Sportske.net

Danska je bila maksimalna pre ovog meča, ali danas je naša reprezentacija dokazala da bi mogla da konkuriše za medalju.

Epa/Eddy Lemaistre
Epa/Eddy Lemaistre

Povezane vesti

Velika pobeda reprezentacije Srbije protiv Danske, izabranice Ljubomira Obradovića su se vratile na pobednički kolosek pobedom protiv Danske rezultatom 30:25 i tako su prenele u drugu fazu dva boda.

Nakon nešto nesigurnijeg starta naše reprezentacije, Radojević, Stojiljković i Krpež-Šlezak su napravile seriju od 3:0, Srbija je povela sa 5:2, da bi se nakon toga igralo gol za gol.

Dankinje su pretile, naše pravile greške, ali su dokazale izabranice Ljubomira Obradovića da su kvalitetnije u odnosu na današnjeg rivala koji je bio maksimalan do ovog meča.

Slađana Pop-Lazić je imala dobru seriju sredinom prvog poluvremena, a nakon njenog trećeg gola bilo je prvi put pet golova razlike, 17:12.

Ključni period igre je početak drugog poluvremena, Srbija zahvaljujući fantastičnoj Andrei Lekić, povele su naše devojke sa 22:14, bile veoma blizu druge pobede u okviru Grupe A Evropskog prvenstva.

Opuštanje se desilo na deset minuta do kraja, Sandra Toft je odlično branila i bila ključ u smanjenju rezultata, pisalo je na 8 minuta do kraja 21:26. Sve je prekinula Jelena Stojiljković, pocepala je mrežu, potom su naše devojke dobro odbranile napad Dankinja i tako su bile nadomak pobede.

Ovom pobedom naša reprezentacija je stigla do 4. boda u grupi, ali samo dva prenosi u narednu fazu, isto koliko i Švedska i Danska, ali se nalazimo u najboljoj poziciji od ove tri reprezentacije zbog gol-razlike.

Katarina Krpež-Šlezak je imala 8 golova koliko i Andrea Lekić, Stoiljković i Lavko su postigle po 4.

Naša reprezentacija će u narednoj fazi igrati protiv Rusije, Crne Gore i Francuske.


Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Wednesday, 05.12.2018
12:21

Неочекивано добар наступ, нисам веровао да могу да бију Данкиње. Уз још 3 бода, можемо до полуфинала.

avatar
zlogi
Wednesday, 05.12.2018
10:55

Lepo, lepo. Nadam se samo da nisu devojke previse rano tempirale formu. Sad tek predstoji borba, ako misle do medalje. U svakom slucaju svaka cast devojke. ^^

avatar
Tuesday, 04.12.2018
23:41

Ја сам изненађен, али нимало увређен ... :) Тако је девојке, да овако одиграте сваку утакмицу у наредној фази !!!