I hrvatski selektor opleo po sudijama, cirkus na EP!

Autor: Beta Beta
petak 26.01.2018.
19:21
Izvor: Beta

Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske apelovao je danas na Evropsku i Medjunarodnu rukometnu federaciju da "konačno promene pravila" i ukinu slobodnu sudijsku procenu koja direktno utiče o pobedi ili porazu.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Hrvatska je danas pobedila Češku sa 28:27 i osvojila peto mesto na Evropskom prvenstvu, a Červar je na tom meču poslednji put vodio hrvatsku reprezentaciju.

On je oproštajnu konferenciju za novinare iskoristio za napad na sudije.

"Apelujem na Evropsku i Međunarodnu rukometnu federaciju da konačno promene pravila i da ukinu subjektivnu procenu sudija koja direktno odlučuje o pobedi ili porazu",
rekao je Červar, prenosi Hina.

On je naveo da Hrvatskoj na šampionatu Evrope nije suđeno kao domaćinu, već kao i svakoj drugoj reprezentaciji i da bi voleo da se taj trend nastavi i na idućim takmičenjima.

"Ali, mislim da je rukomet zaslužio promenu pravila i da je vreme da amateri prestanu da odlučuju o sudbini profesionalaca. Subjektivnu procenu sudija treba ukinuti, a smeta mi to potcenjivanje trenera od strane sudija. Vreme je da EHF i IHF nešto učine, a po potrebi i Međunarodni olimpijski komitet jer jedino u rukometu slabija ekipa ne može da pobedi bolju", rekao je Červar.

"Za početak, trebalo bi uvesti pravilo o ograničenom vremenu za napad, a ne da o tome odlučuju samo sudije, pa pravilo o probijanju u napadu...", dodao je on.

Červar je rekao da njegova ekipa nije uspela da ostvari svoj plan na Evropskom prvenstvu, odnosno da se plasira u polufinale.

"Uz sve greške koje sam pravio kao trener, ja sam uvek bio posvećen ovoj reprezentaciji. Zato još jednom hvala svim mojim igračima i navijačima", kazao je Červar, kome sa završetkom EP ističe i ugovor.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ninoslav Krejic
Friday, 26.01.2018
20:50

Jao cutite molim vas ostali bez borbe za medalje u svom dvoristu i sada odjednom sudija kriv jao jao nemam reci

avatar
nenadnenad1234
Friday, 26.01.2018
20:28

U pravu je sve, ali problem je samo tajming kad se ovo prica. Posto to svi pricaju, dal je Cervar, dal je Vujovic, ili neko treci tek posle neuspeha svojih ekipa.