Hrvati opet bolji od ''Orlova''!

Autor: Beta Beta
subota 10.01.2015.
21:32
Izvor: Beta

Još jedan poraz naših najboljih rukometaša, na gostovanju u Hrvatskoj.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Rukometaši Srbije izgubili su večeras u Rijeci od Hrvatske sa 31:34 (14:16) u prijateljskom meču.

"Hrvatska je i večeras pokazala veliki kvalitet, a Srbija karakter, hrabrost i odvažnost. Svi igrači su pruzili maksimum, što ipak nije bilo dovoljno za pobedu. Grešaka koje smo pravili smo svesni i trudićemo se da ih eliminišemo do aprilskih mečeva sa Islandom. Hrvatskoj želim sve najbolje na predstojećem Svetskom prvenstvu", rekao je selektor Srbije Dejan Perić.

Prvo poluvreme je bilo potpuno izjednačeno, a Srbija je vodila od 16. do 28. minuta, najviše sa dva gola (7:9).

Početkom drugog poluvremena Hrvatska je povela sa 17:14, ali su izabranici Dejana Perića uspeli da izjednače u 36. minutu (19:19).

Svi su u hali pomislili da je pobednik rešen kada je Horvat iz sedmerca u 42. minutu doveo Hrvatsku na četiri gola razlike (25:21), ali su samo četiri minuta bila dovoljna da se Srbija vrati u meč (25:24). Ipak, domaća ekipa je uspela da do kraja meča zadrži prednost.

Selektor Hrvatske Slavko Goluža je istakao da je Srbija bila pravi protivnik, onakav kakvog je želeo pre početka Svetskog prvenstva u Kataru.

"Oni imaju opasnog levog i desnog beka koji mogu iskoristiti najmanje opuštanje, srednje bekove koji su radilice i pivotmene koji su veliki. Večeras je Srbija pored Ilića i Vujina imala fenomenalnog Marsenića kojeg je mnogo teško čuvati. Slične ekipe nas očekuju i na SP", kazao je Goluža.

Večerašnji meč je bio drugi koji su Srbija i Hrvatska odigrali. I u prvom je, koji je odigran u Umagu, slavila Hrvatska, a tada je rezultat bio 35:28.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ali samo vi sektasi
Sunday, 11.01.2015
23:48

Procitao sam da su im sudije pomogle da dobiju drugi mec, tesko bi dosli i do ove pobede.