Holanđanke pomogle, sada je sve na našim devojkama

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.12.2017.
20:20
Izvor: Sportske.net

Ženska rukometna reprezentacija Holandije savladala je Nemačku u okviru 5. kola grupne faze Svetskog prvenstva i omogućila našoj nacionalnoj selekciji da se bori za prvo mesto u Grupi D.

Beta/Hendrik Schmidt/dpa via AP
Beta/Hendrik Schmidt/dpa via AP

Povezane vesti

Sjajne vesti stižu nam iz Lajpciga gde je ženska rukometna reprezentacija Holandije odmerila snage sa Nemačkom i upisala trijumf koji će obradovati i naše rukometašice.

Vicešampion sveta savladao je domaćina tekućeg prvenstva rezultatom 31:23 (18:10, 13:13) i time omogućio Srbiji da napadne prvo mesto u Grupi D.

Sve što naše rukometašice večeras treba da urade jeste da savladaju Južnu Koreju u poslednjem meču grupne faze takmičenja i da na taj način zauzmu prvu poziciju na tabeli.

Koreja bi pobedom takođe osvojila prvo mesto u Grupi D, dok bi remi doveo do formiranja kruga u kojem bi o plasmanu odlučivala gol razlika a to je segment koji ne ide u prilog Srbiji i Južnoj Koreji.

Poznato je i ko bi u slučaju pobede našeg nacionalnog tima bio rival Srbije u osmini finala. Crna Gora je zauzela četvrto mesto u Grupi C i ona će biti protivnik prvoplasiranom u našoj grupi. U slučaju remija ili poraza naše devojke u osmini finala čekaju selekcije Danske ili Rusije.

Utakmica Srbija - Južna Koreja počinje u 20 časova i 30 minuta.

Ne propustite