Euforija u Skoplju! Da se pamti kad je Vardar postao prvak Evrope! Citiran i Muta Nikolić...

Autor: Beta Beta
utorak 06.06.2017.
17:34
Izvor: Beta

Nekoliko hiljada navijača dočekalo je danas rukometaše Vardara na centralnom trgu u Skoplju, posle povratka iz Kelna gde su osvojili titulu šampiona Evrope.

Epa/Georgi Licovski
Epa/Georgi Licovski

Povezane vesti

Pre ulaska na centralni gradski trg, rukometaši Vardara su prošli kroz trijumfalnu kapiju "Porta Makedonija". Rukometaši su na Trgu Makedonije dočekani ovacijama.

Evropski rukometni šampioni su u 11.15 sleteli na skopski aerodrom "Aleksandar Veliki", odakle su do centra grada stigli otvorenim turističkim autobusom u bojama kluba, a uz put su ih na prilazu gradu pozdravljali brojni gradjani okupljeni oko autuputa i po mostovima.

Rukometaši su istakli da je njihova pobeda na u Ligi šampiona rezultat timskog rada i međusobnog prijateljstva.

"Ovo je sve normalno. Ovo je sve normalno", rekao je za medije srpski rukometaš Mijajlo Marsenić tokom vožne autobusom na pitanje kako mu izgleda doček oduševljenih građana.

Tokom priprema za doček rukometaša na Trgu Makedonije desio se se manji incident, kada je u blizini bine za doček kamion prednjim točkovima propao kroz zemlju, odnosno šaht "parterne fontane".

Trofej je iz aviona izneo srpski rukometaš Ilija Abutović.

"Ovo smo čekali nekoliko godina, osećaj ne neverovatan. Bilo je teško, imali smo moćne protovnike, kao što su Barselona i PSŽ, ali smo zaslužili trofej. Vardar ima veliko srce", rekao je vidno uzbuđen Abutović.

Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI
vardar navijaci

Organizator igre Vardara Luka Cindrić je ocenio da osvojena titula evropskog šampiona predstavlja orgroman uspeh za rukomet i sport u Makedoniji.

Na aerodromu su rukometaše, zajedno sa gradjanima, dočekali predsednik rukometne federacije Makedonije Živko Mukaetov, gradonačelnik Skoplja Koce Trajanovski i direktor Agencije za sport i mlade Marjan Spaseski.

Ne propustite