EP - Šok završnica, Srbija kapitulirala tri sekunde pre kraja!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 02.12.2018.
19:35
Izvor: Sportske.net

Ženska rukometna reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Selekcija Švedske slavila golom na tri sekunde pre kraja.

Epa/Eddy Lemaistre
Epa/Eddy Lemaistre

Povezane vesti

Nakon startnog trijumfa nad Poljskom ženska rukometna reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Srbija je u drugom kolu Grupe A poražena od Švedske rezultatom 22:21 (11:13) i to golom koji su protivnice postigle tri sekunde pre kraja.

Večeras smo u Nantu videli dva potpuno različita poluvremena i sijaset propuštenih prilika koje su na kraju skupo koštale Srbiju.

U prvih pola časa igre Srbija je dobrom odbranom zaustavila Šveđanke na 11 golova. Katarina Tomašević je davala sigurnost na golu i stekao se utisak da ćemo takvom igrom u nastavku rutinski privesti posao kraju.

Dogodilo se suprotno. Švedska je našim oružjem iz prvog poluvremena uhvatila priključak i stigla do preokreta, ali je i u takvoj situaciji Srbija imala situaciju pod kontrolom i mogla do boljeg rezultata.

U nekoliko navrata smo pri nerešenom rezultatu imali zicere koje je zaustavljala maestralna Filipa Iden. Ona je na kraju imala 19 odbrana, odnosno 49% uspešnih intervencija.

Poslednji minut doneo je pravu dramu. Šveđanke su mogle da overe pobedu, izgubile su loptu, a onda je Jelena Lavko izjednačila na 21:21. Usledio je tajm-aut selektora Švedske i akcija iz koje Šveđanke stižu do trijumfa tri sekunde pre kraja golom Dženi Alm.

Najefikasnija u našem timu bila je Katarina Krpež-Šlezak sa 7 golova. Četiri je postigla Sanja Radosavljević, a gol manje Jovana Stoiljković i Slađana Pop-Lazić.

U narednom kolu Srbija će u utorak odmeriti snage sa Danskom i u toj utakmici će igrati za bodove koje bi eventualno prenela u narednu fazu takmičenja.


Ne propustite