EP - Poraz Šveđana, nova nada za Hrvate!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.01.2018.
19:59
Izvor: Sportske.net

Muška rukometna reprezentacija Norveške savladala je selekciju Švedske i vratila Hrvatsku u život. Domaćin će u polufinale ukoliko odigra nerešeno ili savlada Francusku.

Epa/Fehim Demir
Epa/Fehim Demir

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica trećeg kola Grupe 1 završena je pobedom selekcije Norveške koja je rezultatom 28:25 (12:11) tukla reprezentaciju Švedske.

Za Šveđane je ovo bila "meč lopta" u borbi za plasman u polufinale i da su savladali Norvešku domaćin turnira ne bi imao više čemu da se nada.

Na sreću naših komšija Hrvata reprezentacija Norveške uspela je da savlada Švedsku i tako ostavi "kockaste" u igri za polufinale.

Švedska je na tri minuta pre kraja meča imala dva gola zaostatka i dva igrača više na terenu ali nije uspela da materijalizuje brojčanu prednost i dođe do preokreta.

Nepremostiva prepreka za Šveđane bio je golman Torbjorn Bergerud koji je sakupio 20 odbrana na večerašnjoj utakmici i tako ostavio domaćina Evropskog prvenstva u trci za polufinale.

Uprkos pobedi Norvežani nemaju šanse da se plasiraju u polufinale iako potencijalno mogu da završe u krugu sa Hrvatskom i Švedskom. Njima je bila potrebna ubedljiva pobeda da bi ostali u igri a to se nije dogodilo.

Hrvatska bi mogla najviše da profitira jer joj je sada za plasman u finale dovoljan i remi sa Francuskom koja je već osigurala plasman u polufinale.

U Grupi 2 Makedonija je izgubila od Danske (31:20) što znači da pakuje kofere i ide kući. Danska je na ubedljiv način osvojila prvo mesto u Grupi 2, a Nemačka i Španija večeras odlučuju o tome ko će biti drugi polufinalista iz ove grupe.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Wednesday, 24.01.2018
21:18

Sve dogovoreno. Smešno, žalosno i jadno u isto vreme. Večeras nerešeno između Francuza i hrvata.