EP - Počinje druga faza, mogu li "Orlovi" do čuda? (18.15)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.01.2018.
14:28
Izvor: Sportske.net

Druga faza takmičenja na 13. Evropskom prvenstvu za rukometaše počinje večeras utakmicama 1. kola u Grupi I u kojoj će nastupati i reprezentacija Srbije.

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

Takmičenje na Evropskom prvenstvu za rukometaše koje se održava u Hrvatskoj ulazi večeras u drugu fazu.

Reprezentacije Islanda, Austrije, Crne Gore i Mađarske završile su učešće na kontinentalnoj smotri, a ostalih 12 selekcija podeljene u dve grupe nastavljaju borbu za polufinale.

Sistem takmičenja je takav da su reprezentacije koje su prošle u drugu fazu prenele bodove osvojene u duelima sa selekcijama koje nisu eliminisane. Tako reprezentacija Srbije bez bodova kreće u nastavak takmičenja što joj šanse za plasman u polufinale svodi na minimum.

"Orlovi" će igrati u Grupi I protiv selekcija Norveške, Francuske i Belorusije. Prvi meč na programu je večeras od 18 časova i 15 minuta protiv aktuelnog vicešampiona sveta.

Reprezentacija Norveške igrala je u Grupi B protiv Francuske, Belorusije i Austrije, a u drugu fazu takmičenja ulazi sa dva osvojena boda.

Našem nacionalnom timu niko ne može da oduzme nadu da može do velikog iznenađenja i plasmana u polufinale. Da je tako nešto moguće pokazala je reprezentacija Danske koja je pre šest godina u Srbiji osvojila titulu prvaka Evrope iako je u drugu rundu takmičenja ušla bez bodova.

Kakve su šanse "Orlova" i šta bi sve trebalo da se dogodi da bismo izabranike Jovice Cvetkovića gledali u polufinalu možete da pročitate u prilogu.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 18.01.2018
15:33

Krivo mi je samo sto se nisu malo bolje pokazali da bude veca kvota na Norvesku,sad samo preskociti utakmicu.