EP - Nemci i Makedonci slave, Slovenija srušila "Furiju"!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 23.01.2018.
19:54
Izvor: Sportske.net

Veliku uslugu učinila je rukometna reprezentacija Slovenije selekcijama Nemačke i Makedonije, pošto je danas savladala Španiju u okviru drugog kola Grupe 2.

Epa/Ian Langsdon
Epa/Ian Langsdon

Povezane vesti

Trećeplasirana reprezentacija sa prethodnog Svetskog prvenstva za rukometaše potpuno je zakomplikovala situaciju u Grupi 2 na tekućem šampionatu Evrope u Hrvatskoj.

Slovenija je već bila prežaljena posle poraza od Danske ali je u drugom kolu druge faze takmičenja savladala Španiju rezultatom 31:26 (13:12) i tako učinila veliku uslugu reprezentacijama Nemačke i Makedonije.

Ekipa koju sa klupe predvodi Veselin Vujović odigrala je fantastično drugo poluvreme i tako upisala drugu pobedu na turniru, a prvu u drugoj rundi takmičenja.

Najefikasniji u redovima pobedničke selekcije bio je Gašper Marguč sa 5 golova, a po četiri su postigli Borut Mačkovšek i Blaž Blagotinšek.

Reprezentaciju Španije predvodio je Feran Sole sa 6 golova, dok je Adrijan Figueras postigao dva manje iz četiri šuta.

Situacija na tabeli Grupe 2 sada se drastično menja i stvari postaju dosta komplikovanije, a najviše bi mogle da profitiraju reprezentacije Nemačke i Makedonije.

Makedonija bi večeras mogla da preskoči Španiju i Nemačku ukoliko savlada Češku, ali će u poslednjem kolu igrati protiv Danske.

Nemci trenutno imaju isti broj bodova (4) kao i Španija, a upravo će u posledjem kolu odmeriti snage sa "Crvenom Furijom".

Grupa 2:
1. Danska 6
2. Španija 4
3. Nemačka 4
4. Makedonija 3 (-1)
5. Slovenija 3
6. Češka 2

Ne propustite