EP - Makedonci sve upropastili, sada Česi jure polufinale!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 23.01.2018.
22:57
Izvor: Sportske.net

Neverovatan rasplet događaja u današnjim mečevima Evropskog prvenstva za rukometaše koji su odigrani u Varaždinu.

Epa/Georgi Licovski
Epa/Georgi Licovski

Povezane vesti

Pobedom koju je reprezentacija Slovenije ranije danas ostvarila u duelu sa Španijom selekcije Nemačke i Makedonije drastično su uvećale šanse da se nađu u polufinalu Evropskog prvenstva.

Makedonci su praktično mogli da "namirišu" polufinale, ali su večeras "prosuli mleko" pošto su doživeli poraz u duelu sa Češkom.

Reprezentacija Češke dokazala je na startu turnira da može protiv najboljih u Evropi trijumfom nad selekcijom Danske, a večeras je u Varaždinu izbacila Mekedoniju iz borbe za polufinale.

Česi su slavili rezultatom 25:24 (11:13) pa sada ta reprezentacija ima četiri boda i nalazi se u poziciji da se bori za plasman u polufinale kontinentalne smotre.

Najefikasniji igrač u pobedničkoj selekciji bio je Pavel Horak sa 8 golova iz 12 šutea, a pratio ga je Stanislav Kasparek sa šest pogodaka.

Pre utakmice je najavljeno da Kiril Lazarov neće igrati do kraja Prvenstva ali je kapiten reprezentacije Makedonije bio u timu i postigao dva gola. Filip Taleski je postigao pet golova, a po četiri su dali Filip Mirkulovski, Stojanče Stoilov i Martin Velkovski.

U poslednjoj sekundi viđena je prava drama na terenu. Ruski arbitri su posle gledanja snimka dosudili sedmerac za Makedonce ali je udarac Dejana Manaskova zaustavio golman Tomas Mrkva!


Makedonci će imati za čime da žale, promašili su dva sedmerca u poslednja četiri minuta utakmice, a pobedom nad Česima bili bi jako blizu plasmana u polufinale.

Ovako, Slovenija i Makedonija praktično ostaju bez šansi, a Česi će u slučaju pobede nad Slovencima i remija u duelu Nemačke i Španije obezbediti plasman u polufinale.

Evo kako trenutno izgleda tabela u Grupi 2 i ko će se sasati u poslednjem kolu:


Parovi 3. kola

Makedonija - Danska
Nemačka - Španija
Slovenija - Češka

Ne propustite