EP - Kraj za Hrvatsku, domaćin bez polufinala!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.01.2018.
22:07
Izvor: Sportske.net

Nakon poslednje dve utakmice u Zagrebu i Varaždinu saznali smo ko će se priključiti Francuskoj i Danskoj u polufinalu. Domaćin Evropskog prvenstva bez borbe za medalju.

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

Muška rukometna reprezentacija Hrvatske neće igrati u polufinalu Evropskog prvenstva, pošto je u poslednjoj utakmici Grupe 1 u Zagrebu poražena od Francuske rezultatom 30:27 (19:13).

Hrvatima je za plasman u polufinale bilo dovoljno da odigraju nerešeno ali su izgubili od aktuelnog prvaka sveta što znači da Šveđani kao drugi iz Grupe 1 idu u dalje.

Francuska je stekla veliku prednost u prvom poluvremenu, posle 30 minuta igre imala je šest golova viška, a Hrvati u završnici nisu uspeli da stignu zaostatak tako da će igrati za peto mesto protiv Češke.

Hrvate je skupo koštao poraz od Šveđana u prvoj fazi takmičenja jer je upravo zbog njega skandinavska reprezentacija imala prednost iako je imala isti broj bodova kao domaćin Evropskog prvenstva.

U poslednjoj utakmici Grupe 2 u Varaždinu Španija je u direktnom okršaju sa Nemačkom overila plasman u polufinale pobedom rezultatom 31:27.

Polufinalni mečevi na programu su 26. januara, a sastaju se Francuska - Španija i Švedska - Danska. Hrvatska i Češka igraće za četvrto mesto.

Ne propustite