EP - Biće drame, Hrvatima 'visi' polufinale!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 22.01.2018.
22:27
Izvor: Sportske.net

Muška rukometna reprezentacija Švedske savladala je Belorusiju i ostala u trci za plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Epa/Fehim Demir
Epa/Fehim Demir

Povezane vesti

Druga utakmica današnjeg dela programa na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj završena je pobedom selekcije Švedske.

Šveđani su opravdali ulogu favorita i slavili protiv Belorusije rezultatom 29:20 (16:11) što ih je ostavilo u trci za plasman u polufinale.

Belorusi večeras nisu imali šanse, samo su posle prvog vođstva Šveđana uspeli da izjednače na 1:1 a nakon toga se više ništa nisu pitali na terenu.

Švedska je uglavnom imala pet golova viška u prvom poluvremenu, a u drugom je razlika u jednom momentu iznosila i deset golova.

Najefikasniji u redovima pobedničkog sastava bili su Hampus Wane i Albin Lagergren sa po četiri gola, a isti učinak u reprezentaciji Belorusije ostvarili su Artsem Karalek i Uladžislau Kuleš.

Reprezentacija Švedske posle dve odigrane utakmice zauzima drugo mesto na tabeli Grupe I i obezbediće plasman u polufinale ukoliko u poslednjem kolu savlada Norvešku.

Hrvatima ostaje nada da će u duelu sa Francuzima izboriti bod ili dva, te da će Norveška uspeti da savlada Švedsku jer će u suprotnom domaćin turnira ostati bez plasmana u polufinale.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Tuesday, 23.01.2018
21:27

Da su Šveđani sposobni da savladaju Norvešku jesu, a da su bolji trenutno jesu. Znači idu u polufinale. E sad da vidimo na delu sudije i pritisak koji će biti na njima. Nadam se da neće suditi nemci. Francuska je kadra da se nosi sa hrvatima, tu su što se tiče kvaliteta, odlučiće gol ili isključenje.