Dramatično u "Spensu", Srbija na Evropskom prvenstvu!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 16.06.2019.
19:44
Izvor: Sportske.net

Izabranici Nenada Peruničića su uspeli kao trećeplasirani tim iz naše grupe da se plasiraju na EP.

EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Srbija je na Evropskom prvenstvu.

Reprezentacija Srbije večeras je u novosadskom "Spensu" savladala Švajcarsku, najvećeg rivala u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo rezultatom 32:31 nakon dramatične završnice.

Srbiji je za plasman na EP i drugo mesto u grupi iza Hrvatske bila potrebna pobeda od 6 i više golova razlike, a svaka druga pobeda je značila da ćemo kao treći ući u krug sa ostalim trećeplasiranim selekcijama. Nakon ostalih rezultata koji su nama išli na ruku, plasirali smo se na EP.

Srbija nije tako dobro otvorila utakmicu, posebno zbog činjenice da su Švajcarci rešili svaki napad od prvih osam na meču. Veliki broj golova i na jednoj i na drugoj strani, a gosti su stigli do prednosti od 2 gola u par navrata, bilo je i 9:11 na sredini prvog dela igre.

Onda je Srbija "utegla" odbranu, ubrzo izjednačila rezultat, a onda do kraja prvog dela zahvaljujući dobroj odbrani u trenucima kada su Švajcarci igrali sa bonus igračem u napadu, pogađali sa velikih udaljenosti i stigli do dva gola prednosti.

Prednost je rasla u drugom delu igre, poveli smo sa pet golova prednosti u 17. minutu drugog poluvremena, a minut kasnije je bio istovetan rezultat kao u Švajcarskoj, 29:24.

Usledio je loš period za naš tim, Švajcarci su napravili seriju od 5:0 i na šest minuta do kraja izjednačili su rezultat čime su napravili veliki problem našem timu.

Radivojević je uspeo sa sedam metara da stigne do svog osmog gola i da prekine neugodnu seriju gostiju, ali su Švajcarci poveli u 57. minutu 31:30.

U poslednji minut ušlo se sa rezultatom 31:31, imali smo i igrača više, Zelenović je uspeo da postigne gol na 30 sekundi do kraja, da bismo odbranili sledeći napad za plasman na EP.

Radivojević je uspeo da postigne osam golova, Kukuć i Crnoglavac su doprineli sa po šest.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Sunday, 16.06.2019
19:52

Vidi se napredak, ali i dalje imamo problem da imamo nestvaran pad igre od pet minuta max (danas ni tolko)gde nam protivnik u tom periodu pravi +6 seriju i dovodi nam plasman na EP u pitanje.

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 16.06.2019
19:47

СРБИЈО, НАЈЛЕПША БАЈКО!