Dramatično u Areni, Srbiji i Hrvatskoj po bod!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 11.04.2019.
19:38
Izvor: Sportske.net

Odlična igra naše reprezentacije nije krunisana pobedom.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je danas u okviru 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekala velikog rivala i jednog od najboljih timova sveta, reprezentaciju Hrvatske u Beogradskoj areni. Pobeda je bila imperativ za našu selekciju, a nakon drame u završnici, Srbija je osvojila samo bod - 25:25.

Golgeterski post na samom startu utakmice što se tiče reprezentacije Srbije, Hrvati su poveli sa 2:0, a čak osam minuta je bilo potrebno izabranicima Nenada Peruničića da probiju led.

Kukić je bio najagilniji u reprezentaciji Srbije, a zahvaljujući odličnoj odbrani uspeli su da držimo korak za Hrvatima koji su imali najveću prednost od tri gola.

U poslednjih desetak minuta prvog poluvremena igralo se gol za gol, Hrvati nisu prepuštali prednost, ali je naša reprezentacija uspela da nekoliko puta izjednači rezultat. Na kraju poluvremena - 13:13.

Naš tim je uspeo da u nastavku iskoristi igrača više i da preuzme prednost, Zelenović je odlučnije zaigrao u napadu i po prvi put doneo dva gola prednosti našem timu.

Hrvatska je bila na rubu provalije kada je Vorkapić trčao u kontru i promašio, lopta se odbila do Ilića koji je takođe imao zicer koji je otišao u nepovrat. Umesto tri gola prednosti, Srbija je imala samo jedan već u narednom napadu, pa se ušlo u totalnu neizvesnost do kraja utakmice.

Završnica za infarkt, Hrvati su imali prednost, Vanja Ilić je fenomenalnim potezom i varkom tela prvo izbacio protivnika, a potom iz veoma teške situacije postigao gol za 24:24. Odbrana Milosavljeva u narednom napadu, kontra na drugoj strani koju koristi Ilić za velikih 25:24 na ulasku u poslednji minut!

Duvnjak je pogodio ponovo kada je bilo najbitnije, na 30 sekundi do kraja, a Srbija je imala šansu za pobedu u narednom napadu.

Nismo ga iskoristili, Marsenić je šutirao iz deveterca nakon loše organizovanog napada.

Dakle, drugi osvojeni bod u kvalifikacijama, do kraja moramo osvojiti minimum četiri boda protiv Belgije i Švajcarske, a preostaje nam i utakmica u Zadru protiv reprezentacije Hrvatske.

Duvnjak je imao 6 golova, kod nas Pešić i Vanja Ilić su imali po4.



Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budarrr
Thursday, 11.04.2019
20:17

Direktna krivica trenera, tri napada igra bez golmana i u sva ti primamo gol na praznu mrezu.Dva od tri ta gola na plus 2 za nas. Toliko...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 11.04.2019
19:47

Momci, samo hrabro u nedelju!

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 11.04.2019
19:45

Vodis +2, igras sa igracem vise u polju (7:6, mi bez golmana) i kao sve normalne reprezetnacije to treba da bude uigrana akcija, ali ne mi tu gubimo loptu i dopustamo napad Hrvatima na prazan gol.
O publici i da ne govorim. Koja "pametna" osoba je pored Nisa, odabrala Beograd za domacina utakmice.