Drama u Nemačkoj, Srbija u poslednjoj sekundi izbegla poraz!

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.12.2017.
19:31
Izvor: Sportske.net

U meču trećeg kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, srpske rukometašice večeras su odmerile snage sa domaćom selekcijom.

EPA/GEORGI LICOVSKI
EPA/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Posle dve ubedljive pobede na startu takmičenja (Kina 43:23 i Kamerun 34:21), reprezentacija Srbije večeras je imala prvo veliko iskušenje na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.

U duelu sa domaćom selekcijom Nemačke, Srbija je osvojila bod u dramatičnoj završnici - 22:22!

Nemice su bolje započele ovaj duel, povele su u uvodnim minutima sa 5:1, ali to nije obeshrabrilo naše rukometašice.

Kako je meč odmicao, one su igrale sve bolje, polako topile prednost rivalki i sredinom prvog poluvremena izjednačile na 7:7.

Usledila je rezultatska ''klackalica'' sve do samog finiša poluvremena, kada je Srbija stigla na ''plus dva'' - 11:9 i sa tom prednošću je selekcija Ljube Obradovića otišla na odmor.

Nemačka na startu drugog poluvremena dolazi do izjednačenja na 11:11, ali Srpkinje ne posustaju, pa nedugo zatim stižu i do svoje maksimalne prednosti u ovom meču, od tri gola razlike - 16:13.

Usledila je do kraja velika i neizvesna borba, Nemačka je u nekoliko navrata uspevala da anulira prednost naših, a u poslednja tri minuta ušlo se rezultatom 21:21.

Srbija potom ne koristi napad, što na drugoj strani koristi Korolijus, za prvo vođstvo Nemačke u drugom poluvremenu - 22:21.

Usledio je tajm-aut, ali to nije donelo rezultat našima, Nemice su se odbranile, a onda imale priliku da do kraja zadrže minimalnu prednost.

Srećom, naše su uspele da osvoje loptu, a Dragana Cvijić je pogotkom dve sekunde pre kraja postavila konačnih 22:22.

Posle ovakvog ishoda, Nemačka i Srbija su ostale na vrhu tabele u Grupi D.

Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Wednesday, 06.12.2017
10:06

Jos jednom ista prica - Imamo odlicne igracice, ali nemamo trenera i igru. Dakle kod dva igraca vise ispoljavamo neverovatnu nemoc, a selektor se smeje i cudi. Tu se vidi neuigranost, jer svaka iole uvezbanija ekipa bi bez puno razmisljanja i komplikovanja brzo napravila visak i za ta dva - dva i po minuta sa par pogodaka resila utakmicu. Nase nisu znale sta s loptom, a trener je to posmatrao bez ikakve reakcije. Da smo izgubili, bila bi iskljucivo njegova krivica. Drugo, ne mogu da verujem da tokom cele utakmice ne mozemo da izvedemo ni jednu jedinu kontru. A upravo se tu pravi gol razlika. Trece, neverovatno da sve ozbiljnije ekipe izvode brzi centar, jedino mi kao puzevi! Svaki put se namestamo, menjamo igracice... Tako u zenskom. tako i u muskom rukometu. Igramo sporo, kao pre dvadeset godina. A jos jednom da ponovim - steta jer su pojedinacno mnogo jake.

avatar
DR DRE
Thursday, 07.12.2017
15:10

Ako ne i (kao pre) trideset...

avatar
Catalá
Tuesday, 05.12.2017
20:53

Konačno da Srbiju krene,kako u klupskom,tako i u reprezentativnom takmičenju(naravno,ne računajući vaterpolo).nBravo!

avatar
_Goran_
Tuesday, 05.12.2017
21:05

A kosarka i odbojka nisu sportovi?

avatar
DR DRE
Thursday, 07.12.2017
15:10

Verovatno je hteo da kaze da sad ide i klubovima, a ranije nije islo:-D

avatar
Zoran Vukic
Tuesday, 05.12.2017
20:48

bravo devojke da nebi domaciskog sudenja

avatar
SL_Komedija
Tuesday, 05.12.2017
20:43

Onaj napad sa 2 igračice više, i da ga ne iskoriste da prelome utakmicu, to je odlučilo.