Dorasli smo vicešampionkama Evrope i sveta! Bravo, devojke!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 06.12.2017.
16:57
Izvor: Sportske.net

Odličan rezultat naše reprezentacije u 4. kolu Svetskog prvenstva.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Nakon četiri kola naša reprezentacija ima 2 pobede i 2 nerešena rezultata pošto je danas odigrala nerešeno protiv aktuelnih vicešampionki sveta i Evrope, Holanđanki - 27:27 (15:15).

Veoma neizvesna utakmica od samog starta, Marija Čolić, golman naše reprezentacije, je držala u igri naš tim sa dve sjajne odbrane.

Znalo se kako igraju Holanđanke, čuveni "brzi centar", našoj reprezentaciji je cilj bio da se one svedu na što manje golova. Dobrom odbranom naša reprezentacija stiže do 5:4 nakon gola Obradovićeve.

Brošova je pravila velike probleme našem timu, a na drugoj strani se naša reprezentacija po prvi put odvojila na dva gola prednosti nakon gola Dmitrovićeve.

Dmitrovićeva je bila fantastična danas u prvom poluvremenu, dovodila je do ludila protivničke igračice, prednost je bila na našoj strani najviše zahvaljujući njoj.

Holandija, koja je aktuelni svetski i evropski vicešampion, stiže do preokreta nakon što je Dragana Cvijić izašla na dva minuta, imale su čak i dva gola prednosti, ali onda na scenu stupaju Sanja Damnjanović i Marina Dmitrović koja je postigla i osmi gol na utakmici za konačnih 15:15 u prvom delu igre.

Nije Dmitrovićeva bila jedina raspoložena danas i sve što je Srbija imala da pokaže Holanđankama.

Cvijićeva i Kaća Krpež uspevaju da pogode, zatim i Andrea Lekić, ali je i dalje bilo neizvesno - 18:18.

Prava junakinja naše reprezentacija bila je Marija Čolić. Ona je sjajnim odbranama davala krila našoj reprezentaciji, Kaća Krpež je uspevala da dokaže da se radi o fantastičnoj rukometašici nakon kontri, pa je naš tim vrlo brzo poveo sa 23:21!

Ključni detalji desili su se tada, kada je Jovana Stojiljković isključena na dva minuta, Marija Čolić je ponovo odlično reagovala, rezultat se nije menjao, a do kraja je ostalo svega 10 minuta, da bi Andrea Lekić pogotkom dovela naše reprezentativke do najveće prednosti - 24:21!

Igrale su naše dobro odbranu, ali su često i preterale u tome, pa su isključenja bila česta. Ipak, to nije dalo Holanđankama maha, Srbija je održavala prednost zahvaljujući Sanji Damnjanović.

Na tri minuta do kraja Srbija je imala dva gola prednosti, aHolanđanke napad, da bi Marija Čolić svojom 18. odbranom sprečilanaše rivalke da stignu do smanjenja rezultata u ključnimmomentima!

Ipak, Holanđanke stižu do 27:26 na minut do kraja, na drugoj strani naše reprezentativke nisu iskoristile napad, pa su naše rivalke imale napad za izjednačenje koje su iskoristile za konačnih 27:27.


Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Wednesday, 06.12.2017
18:36

Dakle, ne znam ko je kome doraso, ali mi je doslo da izlomim tv. I kao i juce, u momentu kad dobijamo mec, pet minuta pre kraja, ne umemo da damo gol i tolko. Ja stvarno ne znam imaju li nase uopste jednu jedinu uigranu akciju ili sve ide stihijski pa kako bude. I ponavljam, kao sto sam i danas napisao u komentaru, imamo izuzetne igracice, ali ne i strucni stab koji ce ih spremiti. Ostalo je O.K., s tim sto su nas Svedjani unistili sa iskljucenima, ali to ipak nije bilo presudno vec nase neznanje u napadu. Sva sreca te nam je golmanka izludela, neka samo tako nastavi i sutra protiv Koreanki.

avatar
Manitu
Wednesday, 06.12.2017
20:40
avatar
Zoran Vukic
Wednesday, 06.12.2017
18:03

bravo devojke ope sudije

avatar
Partizan/Lazio
Wednesday, 06.12.2017
18:02

Colic danas sjajna, steta sto se nije igrao bar jedan napad pred kraj na Krpez.