Devojke spremne za EP, Obradović zadovoljan

Autor: Beta Beta
ponedeljak 26.11.2018.
09:48
Izvor: Beta

Selektor ženske reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović zadovoljan je učinkom nacionalnog tima na Кupu Кarpata i pored dva tesna poraza od Rumunije i Rusije.

Beta/Saša Đorđević/Ds
Beta/Saša Đorđević/Ds

Povezane vesti

"U situacijii u kojoj smo, mogu da budem zadovoljan kako su devojke odigrale obe utakmice. Da me je neko pitao, koga bih želeo za rivale, to bi bile selekcije Rumunije i Rusije", rekao je Obradović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Rukometašice Srbije su na Kupu Karpata izgubile od Rumunki sa 29:26, a potom od Rusije sa 33:32.

"Protiv Rumunki smo odigrali odlično poluvreme, a posle u nedostatku izmena izgubili. Sa Rusijom je bilo još bolje, bili u vodjstvu praktično do 55. minuta, na kraju izgubili za gol. Imali smo loptu i nerešeno, ali su one iskoristile našu grešku. Na kraju nismo uspeli da postignemo gol. Igrom, ponašanjem i borbenošću mogu da budem zadovoljan, a vidim da su i devojke zadovoljne. Predstoji nam još par treninga, da uradimo analizu, popravimo neke detalje, bilo je mnogo dobrih stvari. Ostaju i neke nedoumice koje moramo da rešimo do prve utakmice u petak", rekao je selektor Srbije.

Najbolje rukometašice Srbije će od četvrtka učestvovati na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. U odnosu na Кup Кarpata, Srbija će biti jača za Draganu Cvijić.

"Raduje me njen povratak. Drago mi je zbog njenog zdravlja, zbog nje kao devojke, pa tek onda zbog rukometa. Drago mi je da ništa ozbiljno nije. Priključiće nam se već u ponedeljak ili utorak, u zavisnosti od procene doktora. To je radosna vest. Put Francuske će njih 17, 14 igračica i tri golmana."

Prvi rival Srbije na EP 2018 biće selekcija Švedske. Meč je na programu u petak od 18 časova u Nantu.

Ne propustite