Da li će igra protiv Slovenije biti dovoljna za OI?

Autor: Beta Beta
petak 06.12.2019.
12:27
Izvor: Beta

Rukometna reprezentativka Srbije Sladjana Pop-Lazić rekla je danas da je njena ekipa želela da protiv Slovenije pokaže zašto je na Svetskom prvnestvu, posle loše utakmice sa Holandijom.

Epa/Georgi Licovski
Epa/Georgi Licovski

Povezane vesti

Rukometna reprezentativka Srbije Sladjana Pop-Lazić rekla je danas da je njena ekipa želela da protiv Slovenije pokaže zašto je na Svetskom prvenstvu, posle loše utakmice sa Holandijom.

"Neizvesna utakmica, psihički i fizički, na svim poljima teška. Želele smo da pobedimo jer nismo želeli da završimo ovo takmičenje sa primerom koji smo ostavile protiv Holandije. Želele smo da pokažemo zašto smo došle ovde, da se nismo predale i da možemo dalje", rekla je Sladjana Pop-Lazić posle utakmice.

Rukometašice Srbije su pobedile Sloveniju sa 29:27 i ostvarile plasman u drugu fazu Svetskog prvenstva u Japanu.

"Videćemo kako ćemo dalje. Za sada je cilj da naredne utakmice igramo kao ovu protiv Slovenije. Taj duel sa Holandijom je ostavio jak trag, ali moramo da se izborimo u drugom krugu", kazala je Pop-Lazić.

Njena saigračica Dragana Cvijić je dodala da je bilo teško naći energiju posle poraza od Holandije.

"Bilo je jako teško naći pozitivnu energiju posle onakvog poraza. Slovenija je bila jako motivisana. Držale smo se do kraja, bilo je mnogo uspona i padova. Jako smo srećne i ponosne što smo uspeli sa svim tim da se izborimo. Zasluženo smo pobedile
", navela je Cvijićeva.

Po njenim rečima, u drugoj fazi će biti jako teško.

"Biće jako teško, iskreno se nadam, borićemo se da udjemo medju osam.  Iako nemamo bodove, probaćemo nekog da iznenadimo, da bismo izborili kvalifikacioni turnir. To nam je glavni motiv"
, rekla je Dragana Cvijić.

Srbija će prvu utakmicu druge faze svetskog šampionata igrati u nedelju, a protivnik će biti naknadno poznat.

Ne propustite