Cvetković: "Ostvarili smo cilj, što pre nastaviti sa radom"

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 24. januar 2018.

  • 20:50

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je da su "Orlovi" ostvarili svoj cilj na Evropskom prvenstvu i da sada što pre treba nastaviti sa kvalitetnim radom.

Cvetković:
Foto: Epa/Antonio Bat
Muška rukometna reprezentacija Srbije završila je takmičenje na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj na dvanaestom mestu sa skorom 1-5 iz šest odigranih utakmica.

"Orlovi" su u prvoj fazi takmičenja savladali Island i na mala vrata prošli u sledeću rundu, a potom su usledila tri vezana poraza, poslednji od reprezentacije Belorusije.

"Nije lepo završiti ovako, bilo bi mnogo bolje da smo pobedili. Međutim, nismo bili u mogućnosti da pored svih povreda i otkaza da odigramo šest utakmica za deset dana", kazao je selektor Jovica Cvetković.

Strateg reprezentacije Srbije ocenio je da je nacionalni tim ostvario primarni cilj i da za nešto više od plasmana u drugu rundu takmičenja nije bilo prostora.

"Najbitnije od svega je to da smo svesni koliko možemo i koliko snage imamo u datom momentu. Bili smo spremni za prvi deo da uradimo ono što smo planirali, a to je da pobedimo jednog od protivnika. Tu se sve završava", dodao je Cvetković.

On je istakao da su igrači u današnjem porazu od Belorusije pokazali želju ali da nije bilo snage da se ozbiljnije suprostave rivalu.

"Sveukupno smo zadovoljni sa onim što smo postigli. Cilj koji smo postavili ispred sebe smo postigli i idemo dalje. Treba što pre da se počne da se radi. Da što pre radimo sa onim što imamo u ligi i da što pre okupljamo igrače", rekao je selektor.

Jovica Cvetković je skrenuo pažnju na to da su reprezentaciji potrebni desni bekovi i srednji bekovi, a pohvalio je mlade igrače koji su se predstavili u dobrom svetlu tokom Evropskog prvenstva.

"Trebaju nam desni bekovi, tu imamo problem, to se vidi... Srednji bekovi takođe. Nemamo vremena za bilo kakvu pauzu, da čekamo april kada ćemo se okupiti na sedam dana. Zadovoljan sam mladim igračima koji su skrenuli pažnju na sebe. Ovo je veliko iskustvo za njih, sada treba da radimo na tome da još nekoga pronađemo što pre i da što pre počnemo da radimo", zaključio je Cvetković.

Srbija će zahvaljujući plasmanu u drugu rundu Evropskog prvenstva biti povlašćena na žrebu za baraž za Svetsko prvenstvo koje je na programu naredne godine.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari