Cvetković odabrao tim za rukometnu EHF nedelju

Autor: Beta Beta
četvrtak 12.10.2017.
13:32
Izvor: Beta

Rukometnu reprezentaciju Srbije očekuju kontrolni mečevi sa selekcijom Austrije u sklopu EHF nedelje, a selektor Jovica Cvetković saopštio je spisak koji broji 22 imena za ovu reprezentativnu akciju.

Epa/Valdrin Xhemaj
Epa/Valdrin Xhemaj

Povezane vesti

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković objavio je spisak od 22 igrača na koje računa u EHF nedelji u okviru koje će biti odigrana dva prijateljska meča sa selekcijom Austrije.

"U hodu smo mnoge stvari rešavali za koje je realno potrebno vreme. Sagledavajući rezultate koje smo napravili i ono što su zahtevi nacionalnog tima kada je u pitanju Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj. S obzirom da imamo izuzetno težak raspored, moraćemo što bolje da iskoristimo vreme koje imamo na raspolaganju. Moramo da selektiramo najbolji tim, napravimo najbolju igru i u Split odemo da se sa svima nadigravamo sa željom da ostvarimo najbolji mogući rezultat", rekao je Cvetković.

Rukometaši Srbije će se od 20. oktobra trenirati u Kovilovu, a potom će 26. u Tulnu igrati protiv Austrije, a dva dana kasnije u Zudštadu.

"Iskoristićemo taj period za rad, bez opterećenja rezultatom. Pokušaćemo da nadoknadimo neki prethodni period u ovih desetak dana. Čeka nas veliki rad u svim fazama igre. Selektiranje i provera igrača za najsavremeniju igru. Postoji potreba za igračima u oba pravca. Nema vremena za dve-tri izmene u svakom napadu, ko to radi, neminovno gubi. Hoću 16 igrača osposobljenih da igraju i napad i odbranu", rekao je on.

Jovica Cvetković je kazao da je Austrija izabrana za protivnika jer ima islandskog trenera i da oni igraju sličan rukomet kao Švedska i Island.

"Doći ćemo do nekih saznanja, šta popraviti, u kom smeru ići. Spisak je malo širi, 22 igrača, jer nismo imali prostora za rad ranije. Pored rezultata koji želimo, moramo u igru stalno ubacivati neke debitante, koji će nam značiti u perspektivi. Naš dugoročni cilj je da napravimo dobar rezultat u Tokiju. Preko ovog EP i Svetskog prvenstva, doći ćemo u olimpijsku godinu sa jednim timom koji će se dosta razlikovati od ovog, u kome imamo neke igrače u poznim godinama. Zato sam, rizikujući, već ubacio neke igrače znajući šta nas čeka", rekao je on.

Na spisku selektora Cvetkovića nalaze se:

Golmani - Strahinja Milić, Vladimir Cupara, Tibor Ivanišević i Dejan Milosavljev;

Krila - Dobrivoje Marković, Nemanja Ilić, Bogdan Radivojević i Darko Đukić;

Bekovi - Marko Vujin, Nemanja Zelenović i Nikola Crnoglavac, Petar Nenadić, Žarko Šešum, Petar Đorđić, Momir Rnić, Nemanja Obradović, Darko Stevanović, Nemanja Mladenović i Stefan Ćirić;

Pivotmeni - Rastko Stojković, Mijailo Marsenić i Bojan Beljansk;

Ne propustite