Cupara: "Puni smo samopouzdanja, moramo biti pametni"

Autor: Beta Beta
sreda 13.06.2018.
23:49
Izvor: Beta

Golman rukometne reprezentacije Srbije Vladimir Cupara rekao je da ekipa revanš utakmicu baraža za Svetsko prvenstvo protiv Portugala dočekuje puna samopouzdanja i dodao da je atmosfera u timu sve bolja i bolja.

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

Rukometna reprezentacija Srbije doputovala je Povoa de Varzim na revanš utakmicu baraža za Svetsko prvenstvo.

"Svi zajedno smo napravili prednost od sedam golova. Drago mi je da smo sačuvali mrežu, da smo primili samo 21 gol. Bilo je par grešaka, nekoliko kontri, kao i situacija u kojima sam mogao bolje da reagujem. Prezadovoljan sam saradnjom sa igračima. Sve u svemu, važno je da smo upisali ubedljivu pobedu i da puni samopouzdanja putujemo za Povao de Varzim. Želimo pobedu i u drugom meču", rekao je Cupara.

"Oni idu na sve ili ništa, a naše je da odigramo pametno. Dođu i do mene komentari da je lako pobediti Portugal. To nije istina, jer je reč o ozbiljnoj reprezentaciji. Da smo dobili sa golom razlike, pričali bi se kako je Portugal ozbiljan tim. Teško je ugoditi svima, zato se i ne obaziremo. Najbitnije je da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Nije bitno šta će oni odigrati, već ono kako se budemo postavili na terenu", dodao je Cupara.

Prošle nedelje Srbije je slavila sa 28:21 u Nišu.

"Razlog tome je dobra taktika, a zatim i borbenost igrača. Svi su odigrali na 100 odsto, to se osetilo pri svakom šutu, pri svakoj akciji. Nekako je i normalno da primimo tako mali broj golova, kada sam ispred sebe imao bukvalno pit-bulove, svoje saigrače, koji su padali na glavu u svakom momentu, ne bi li otežali Portugalcima poziciju za realizaciju", rekao je Cupara.

On se osvrnuo i na atmosferu u reprezentaciji, u kojoj je posle prethodnog Evropskog prvenstva bilo dosta turbulencija.

"Imali smo fantastičnu pripremu utakmice od strane stručnog štaba i trenirali kao jedan. Odradili smo 10 treninga za šest dana, muški i više nego profesionalno. Nema opuštanja, tako će biti sve do kraja drugog meča. Najjači smo kada smo u podređenom položaju. Veoma mi prija reprezentativno okruženje i atmosfera u timu. Ova postava je kratko zajedno, ako se uzme i EHF nedelja u aprilu, ali hemija se brzo stvorila, nema izdvajanja, svi smo jednaki i svi smo tu zbog rezultata", rekao je srpski golman.

Utakmica između Portugala i Srbije igraće se sutra od 22.00.

Ne propustite