Cupara: Makedonci pravi test pred put u Berlin

Autor: Beta Beta
četvrtak 03.01.2019.
15:20
Izvor: Beta

Rukometaši se spremaju za Svetsko prvenstvo.

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

Golman rukometne reprezentacije Srbije Vladimir Cupara rekao je danas da će predstojeće utakmice protiv Makedonije biti pravi test pred početak Svetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj.

"Sigurno je da će nam utakmice protiv Makedonije dobro doći da vidimo gde smo u ovom trenutku. Posle Tunisa, red je da se proverimo i sa jednom evropskom ekipom", rekao je Cupara, prenosi Rukometni savez Srbije.

Rukometna reprezentacija Srbije danas kreće put Skoplja gde će 4. i 5. januara odigrati dva kontrolna meča sa selekcijom Makedonije.

"Očekuje nas puno navijača, lepa atmosfera pred Svetsko prvenstvo i pravi test. Prošle zime su nas Makedonci savladali na Banjici, a sada ćemo dati sve od sebe da ostavimo što bolji utisak na njihovom terenu"
, rekao je Cupara.

Prvog dana nove godine timu su se priključila četvorica igrača koji nastupaju u nemačkoj DKB Bundesligi, a za sastav Nenada Peruničića konkuriše 21 reprezentativac.

"Dobro su nam došle utakmice sa Tunisom, iako smo bili bez četiri igrača. Drugo poluvreme utakmice u Smederevu smo odigrali baš dobro u oba pravca. Na svakom treningu svaki igrač daje maksimum da prvenstvo dočekamo u što boljem izdanju. Momci koji su bili sa nama u prvom delu odradili su odlično pripreme. Sada je sa nama i četvorka iz Bundeslige, s kojom dobijamo dodatni kvalitet"
, rekao je Cupara.

Srpski tim će 9. januara krenuti u Berlin, gde će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi A sa domaćom selekcijom, Rusijom, Francuskom, Brazilom i Korejom.

Prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu rukometaši Srbije igraće 11. januara protiv Rusije.

"Rusi su iskusna ekipa koja ima problema s par povređenih igrača. Motor ekipe je srednji bek Žitnjikov, vrhunski igrač. Golmani bi mogli da predstavljaju problem, biće spremni, rade s našim nekadašnjim selektorom Dejanom Perićem", rekao je Cupara.

Ne propustite