Červar: "Nikada nije svejedno i lako kada se igra protiv Srbije"

Autor: Beta Beta
sreda 10.04.2019.
17:01
Izvor: Beta

Selektor hrvatskih rukometaša Lino Červar rekao je danas da njegova reprezentacija jeste favorit protiv Srbije, ali da joj svakako neće biti lako.

Epa/Friedemann Vogel
Epa/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Selektor hrvatskih rukometaša Lino Červar rekao je danas da njegova reprezentacija jeste favorit protiv Srbije, ali da joj svakako neće biti lako.

"Nije nam svejedno i lako kada igramo protiv Srbije, reprezentacijom koju poštujem, od trenera pa dalje. Tačno je da smo favoriti, ali to su posebne utakmice sa posebnim nabojem. Ako želimo dobar rezultat, moramo baš dobro da igramo", rekao je Červar na konferenciji za novinare u Beogradu.

Srbija i Hrvatska igraće sutra od 18.00 u Areni, u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Zadovoljstvo mi je i čast što sam ovde. Mislim da će se završiti sve u redu, a neka pobedi bolji. Pokušaćemo da se odupremo, znajući da će biti veoma složena utakmica, koja je psihički malo teža za domaćina. Svesni smo značaja ove utakmice", kazao je Červar.

On je naveo da je Hrvatska došla nekompletna jer nedostaje mnogo bitnih igrača, ali je istakao da su najbolji uvek oni koje ima na raspolaganju.

Pohvalno je govorio o selektoru Srbije Nenadu Peruničiću.

"Sećam ga se veoma dobro kao igrača. Kakav je igrač, takav je i trener. Ima kod hrabrosti da preseče, da priliku mladima i odrekne se možda većih imena. Znao sam i ja to da radim, možda je to teško, ali hrabrost se isplati", rekao je Červar.

Kapiten Hrvatske Domagoj Duvnjak rekao je da je atmosfera u njegovoj ekipi veoma dobra.

"Jedva čekamo utakmicu. Spremni smo za utakmicu, nadam se da će proći u fer i korektnoj igri i da će pobediti bolji", rekao je Duvnjak.

Po njegovim rečima, prednost Srbije biće domaći teren, dok odbranu smatra najjačom stranom svog tima.

Ne propustite