Čeka nas spektakl - Srbija protiv Hrvatske u "Pioniru"!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 15.03.2019.
14:42
Izvor: Sportske.net, rss.org.rs

Posle više od četiri godine muška rukometna reprezentacija Srbije odigraće takmičarski meč u hali "Aleksandar Nikolić".

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Rukometni savez Srbije saopštio je na zvaničnom sajtu da će muška rukometna reprezentacija 11. aprila ugostiti selekciju Hrvatske u hali "Aleksandar Nikolić".

"Orlovi" će ugostiti Hrvatsku u okviru 3. kola kvalifikacione Grupe 2 za odlazak na Evropsko prvenstvo, a početak utakmice zakazan je za 18 časova.

U deceniji na izmaku Srbija i Hrvatska odigrale su četiri zvanične utakmice. Na Svetskom prvenstvu u Švedskoj bilo je nerešeno (24:24). Godinu dana kasnije Srbija je u "Beogradskoj areni" pred 20.000 ljudi savladala Hrvatsku (26:22) u polufinalu Evropskog prvenstva.

Hrvati su se revanširali za pomenuti poraz nekoliko meseci kasnije na Olimpijskim igrama u Londonu, bilo je 31:23 za "Kockaste". Poslednji međusobni duel Hrvatska i Srbija odigrale su u januaru prošle godine na otvaranju EP u Splitu. Domaćin je trijumfovao ubedljivo 32:22.

Srbija je tekuće kvalifikacije otvorila remijem sa Belgijom (27:27) i porazom od Švajcarske (29:24), tako da nema dileme oko toga da predstojeći duel sa neporaženim Hrvatima ima ogroman značaj.

Poseban poziv za navijače nije potreban, ali valja napomenuti da su rukometaši poslednju utakmicu u "Pioniru" odigrali 29. oktobra 2014. godine kada su uz podršku publike savladali još jednu reprezentaciju iz zemalja bivše SFRJ. Uz podršku navijača u "Pioniru" je tada pala Crna Gora (25:21).

Ne propustite