Bravo, ''Orlovi''! Bod kao kuća, Srbija je ponosna na vas!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.01.2021.
20:39
Izvor: Sportske.net

Još jedno sjajno izdanje naše reprezentacije protiv favorizovane Francuske. Zaslužili su i više.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

U meču drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, reprezentacija Srbije je kao gost osvojila bod protiv Francuske u Kreteju rezultatom 26:26!

Ovaj bod ima još veći značaj, imajući u vidu da je naš nacionalni tim pre nekoliko dana u Zrenjaninu savladao istog rivala sa 27:24 u prvom kolu!

Od prvog minuta ove utakmice videlo se da je naš nacionalni tim sa ogromnom energijom ušao u ovaj duel sa Francuzima, Marsenić je u tim trenucima imao glavnu ulogu u napadu, a odbrana na čelu sa odličnim Cuparom je pokazala čvrstinu i Srbija je povela sa 4:1.

Potom je Marsenić propustio zicer, pa Radivojević ne koristi sedmerac i Francuzi uspevaju da se vrate u igru i izjednače na 5:5, pa potom i povedu sa golom razlike.

Ali, Srbija nije posustajala, sve bolji golman Cupara je davao veliku sigurnost našem timu, a u finišu poluvremena raspucao se i Bogdan Radivojević, pa je naš tim na poluvremenu vodio sa tri gola razlike - 15:12.

Slična slika na terenu i u nastavku meča, Cupara sjajan, Marsenić, Đorđić i Radivojević su pravili mnogo problema Francuzima u napadu, a najprijatnije iznenađenje je hrabra igra 19-godišnjeg Jovice Nikolića, koji je dao veliki doprinos i u odbrani, i u napadu.

Na ulasku u poslednjih desetak minuta, Vorkapić propušta veliku priliku, zicer na 21:18, mogla je tada Srbija da povede sa četiri gola razlike, umesto toga na drugoj strani Mem kažnjava i smanjuje na 21:19.

Prišli su Francuzi potom i na gol zaostatka, ali posle Đeroninog tajm-auta dogovorena je akcija Đorđić - Šotić, koja je perfektno izvedena i Šotić posle cepelina pogađa za 24:22.

U narednom napadu Cupara beleži još jednu odbranu i delovalo je da držimo stvari pod kontrolom. Tako je i bilo, sve do ulaska u poslednjih minut i po, kada Kukić greši u napadu i pravi prekršaj za isključenje.

Francuzi su došli do izjednačenja na 26:26, naš tim ne koristi poslednji napad i domaćima je ostalo još 15 sekundi za pobedu.

Ali, Cupara im nije dao, nisu ni zaslužili da pobede, još jedna, 13. odbrana našeg golmana za veliki bod naše reprezentacije na teškom gostovanju!

Bravo, ''Orlovi''!

Mijajlo Marsenić je sa osam golova bio najefikasniji u reprezentaciji Srbije, Petar Đorđić je postigao sedam, a Bogdan Radivojević četiri gola. Kod Francuza najefikasniji Fabregas sa pet pogodaka.
-
Baner 12

Ne propustite

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Saturday, 09.01.2021
21:47

Vidi se napredak, ali gluposti u ovakvim utakmicama trebamo svesti na minimum.
Marsenicev zicer za +4, Vorkapicev isto za +4 (ili +3 ne znam tacno), ovo Kukicevo na kraju,...
Mnogi zlonamerni ce pricati, Francuska je bila nespremna, bez neke zelje u ova dva meca,... ali "poklonu" se u zube ne gleda. Nigde kraj imena Srbije na kraju kvalifikacija nece stajati -imali su dva meca protiv nemotivisane Francuske.

avatar
Amar Zornic
Saturday, 09.01.2021
22:13

Pa tesko da su bili nemotivisani jer ipak je ovo njima generalna proba pred SP , uz to posle poraza u Zrenjaninu su sigurno zeleli osvetu a te greske ne treba uzeti za zlo jer ipak fali nam previse prvotimaca

avatar
England
Saturday, 09.01.2021
23:45

Braca Ilic pogotovo Nemanja bi nam doneo kvalitet na levom krilu. Mozda Pusica sa Abutovicem da cini taj par specijalaca za odbranu.

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 09.01.2021
23:19

Odma da se razumemo, nisam ja neki ekspert za rukomet pa da se moja rec uzme zdravo za gotovo, ali ja ne vidim sem Nenadica i donekle Zelenovica da neki igrac koji fali da je ovde da bi doneo neki ekstra kvalitet.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 09.01.2021
21:45
avatar
England
Saturday, 09.01.2021
21:45

Da Kukic ne napravi glupost i ne ostavi loptu mozda smo mogli i do pobede, ali nema sta zamjeriti momcima, jos kad se tu dodaju Nenadic, Zelenovic, braca Ilic, Milic, Pusica, Vujin imamo itekako kvaliteta.

avatar
Amar Zornic
Saturday, 09.01.2021
22:14

Upravo tako , kad se svi saberu sa ovako sjajnim strucnjakom na klupi mogla bi se stvoriti jedna odlicna reprezentacija

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 09.01.2021
23:25

Nisam neki ekspert, ali sem Nenadica i ajde donekle Zelenovica, ja ne vidim da od svih tih nabrojanih da bi iko doneo ekstra kvalitet.
Nemanja i Vanja Ilic bar sto gledamo u reprezentaciji nista bolje ne igraju od ovog decka sto igrao ove dve utakmice, Sotica.
Pusica ja defanzivni igrac (ako se ne varam), a pored Abutovica i Obradovica ja ne vidim potrebe sa trecim defanzvivcem.
Milic je desni bek, sad ne znam dal je on bolji od ove dvojice (Orbovic i Nikolic), jos kad na to dodas Zelenovica.
Isto vazi i za Vujina, koji je jos i u godinama.

Po meni ova ekipa, uz Petra Nenadica na maksimalnom nivou je to to.