Bravo, lavice! Srbija prva u grupi, neka se spreme komšinice!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.12.2017.
21:57
Izvor: Sportske.net

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u osminu finala Svetskog prvenstva u Nemačkoj kao prva iz Grupe D nakon večerašnjeg trijumfa nad Južnom Korejom.

Epa/Filip Singer
Epa/Filip Singer

Povezane vesti

Veliki uspeh ostvarila je večeras ženska rukometna reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, pošto je u poslednjoj utakmici grupne faze takmičenja savladala Južnu Koreju i obezbedila plasman u osminu finala kao prva u Grupi B.

Srbija je u "Lajpcig Areni" savladala Južnu Koreju rezultatom 33:28 (15:14) i kao prvoplasirana iz Grupe B obezbedila plasman u dalji tok takmičenja sa skorom 3-2-0.

Naše najbolje rukometašice imale su velikih problema u odbrani tokom večerašnje utakmice ali su i pored toga uspele da savladaju neugodnog rivala koji je svoj kvalitet dokazao u susretu sa Holandijom.

Izabranice selektora Obradovića mogle su mnogo ranije da prelome utakmicu u svoju korist ali su se protivnice vraćale čak i nakon tri gola zaostatka.

Prelomni momenat meča dogodio se na tri minuta pre kraja kada je Katarina Tomašević uz pomoć stative sačuvala gol kod sedmerca za protivničku ekipu, a onda je Sanja Damjanović postigla gol i odvela Srbiju na +4 (30:26).

Na kraju je naša reprezentacija potpuno zasluženo stigla do treće pobede u grupi i najboljeg rezultata još od 2013. godine kada je u Srbiji osvojeno svetsko srebro.

Naredni rival našeg nacionalnog tima biće reprezentacija Crne Gore koja je zauzela četvrtu poziciju u Grupi C. Naše reprezentativke igrale su protiv komšinica tokom priprema i ostvarile polivičan učinak pošto su u Baru jednu utakmicu izgubile a drugu dobile.

Utakmice osmine finala na programu su 11. decembra.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Saturday, 09.12.2017
00:49

Juče Zvezda i Partizan posle 100 godina prošli u fudbalu zajedno dalje, danaz Zvezda odigrala najzreliju utakmicu i potukla Efes, cure ulepšalo jeftino kiselo vino koje je jedino dobro donelo razvežen jezik za večerašni izlazak, kud ćeš bolje! Sad malo da budem ozbiljiška, svaka čast cure! Potrudiću se pored obaveza i vas više ispratim ( generalno kao ženski sport ) ma kakve rezultate ostvarivale. Priznajem, slabo pratim ženski sport a da nije informativnog karaktera i ako od obaveza slabo odgledam bilo šta od sporta već eto tako sebe počastim sa 2h tv ekrana i to samo sport. Svaka čast devojke!

avatar
Zoran Vukic
Saturday, 09.12.2017
00:29

bravo devojke pobeda koncno i sudije padose

avatar
petar000
Friday, 08.12.2017
23:37

E vala kad su sklonili vise one iritantne i ruzne crvene dresove. Bravo za devojke, odlicno to izgleda.

avatar
zdenkomen
Friday, 08.12.2017
23:01

Svaka čast devojke. Sada malo odmora pa da zaigramo najbolje i razbijemo đetićke. Ta utakmica je veoma važna, jer ste onda blizu medalje. Udrite pa šta bude, bolje ste od njih sigurno.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Friday, 08.12.2017
22:58