Bošković: "Sve smo bliže Švedskoj"

Autor: Beta Beta
nedelja 11.10.2015.
23:49
Izvor: Beta

Selektor Bošković smatra da je naša reprezentacija napravila veliki korak ka plasmanu na veliko takmičenje.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Selektor ženske rukomente reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je posle večerašnje pobede njegovih izabranica nad Italijom da su igračice ispoštovale dogovor iz svlačionice i da su zasluženo pobedile.

"Još jedna pobeda. Kao što smo predviđali pre utakmice, ova pobeda nas vodi u Švedsku na EP, s obzirom na to da smo već pobedili Ukrajinu i da je Češka pobedila Ukrajinu. Ono čemu treba da težimo je da igramo još bolje i još odlučnije u napadu i to je put koji vodi ovu reprezentaciju dalje. Čestitam devojkama, pokazali smo da kad ispoštujemo dogovor pobeđujemo", rekao je Bošković, a prenosi Rukometni savez Srbije.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je danas u Andriji Italiju sa 32:19 (15:10) u drugoj utakmici Grupe dva kvalifikacija za Evropsko prvesntvo 2016. godine.

"Zadovoljan sam kako smo igrali u odbrani. Imali smo padove kad dobro odigramo odbranu, ali zato ne odigramo dobro kontranapad i na tome treba još da radimo. Zahvaljujem se još jednom trenerima svih klubova, jer su devojke došle maksimalno spremne", dodao je Bošković.

Golman reprezentacije Srbije Jelena Risović kazala je da je utakmica sa Italijom bila lakša od duela u prvom kolu s Ukrajinom.

"Sve smo bliže Švedskoj. Zahvaljujem devojkama na drugoj pobedi. Ovo je bila lakša utakmica od prošle, odlično smo odigrale što je rezultiralo pobedom", kazala je Risovićeva.

Srbija je u prvom kolu kvalfikacija savladala Ukrajinu sa 34:25, pa se tako posle dve utakmice nalazi na deobi prvog mesta sa Češkom, koja takođe ima četiri boda, dok su Italija i Ukranija bez bodova.

Narednu utakmicu u okviru kvalifikacija za šampionat Evrope, izabranice Saše Boškovića igraće 9. marta 2016. godine na gostovnju protiv Češke.

Ne propustite