Bez pobednika u Pančevu, Srbija remizirala sa Slovačkom

Autor: Beta Beta
utorak 21.11.2017.
21:32
Izvor: Beta

Ženska rukometna reprezentacija Srbije odigrala je večeras protiv Slovačke nerešeno 30:30 (16:17), u prijateljskoj utakmici u Pančevu.

Beta/Bjorn Larsson Rosvall/TT via AP
Beta/Bjorn Larsson Rosvall/TT via AP

Povezane vesti

Kako je saopštio Rukometni savez Srbije, domaći tim je bio nekompletan, pošto nisu igrale povređena Jovana Stoiljković i odsutne Katarina Tomašević i Andrea Lekić.

Rukometašice Srbije pripremaju se za Svetsko prvenstvo, koje će se od 1. do 17. decembra odigrati u Nemačkoj. Srbija će u Lajpcigu igrati protiv Kine, Kameruna, Nemačke, Holandije i Južne Koreje.

Selektor Srbije Ljubomir Obradović rekao je da su normalni usponi i padovi u igri, pošto se ekipa još okuplja.

"Bilo je mnogo dobrih stvari, bilo je i stvari za popravku. Odbrana mora da bude na većem nivou. Primili smo mnogo golova iz kontre, vraćanje u fazu odbrane nije bilo na nivou. Organizacija napada, ideje, mora to brže da ide. Pružio sam šansu svim devojkama. To je normalno. Krenuli smo u traženje forme za Svetsko prvenstvo", naveo je on.

Selektor je dodao da će Jovana Stoiljković u četvrtak početi da trenira u punom ritmu, a da ekipi nedostaju iskusne igračice Tomašević i Lekić.

Reprezentativka Dragana Cvijić rekla je da je presrećna što se pre tri godine vratila u državni tim i da je prvi cilj da igračice budu zdrave.

"Ne bi trebalo da gledamo ovaj rezultat. Selektor je dao šansu svim igračicama. Važno je da se spremimo za prvi meč sa Kinom i da se što bolje uigramo. Vratila sam se posle tri godine, ali je osećaj kao prvog dana. Ne mogu da izrazim emocije. Povrede su sanirane, imam svoj ritam treninga. Ambicije na Svetskom prvenstvu su vezane za zdravlje. Da sve budemo zdrave pa ćemo videti", navela je ona.

Ne propustite