Andrea Lekić: "Euforije ne sme da bude"

Autor: Beta Beta
četvrtak 07.12.2017.
16:40
Izvor: Beta

Srpska rukometašica Andrea Lekić rekla je da u ekipi ne sme da bude euforije posle dobrog početka Svetskog prvenstva i da neće biti kalkulacija u predstojećoj utakmici protiv Južne Koreje.

EPA/HENNING BAGGER
EPA/HENNING BAGGER

Povezane vesti

Srbija je posle dve pobede na početku Svetskog prvenstva zabeležila drugi remi i ima šest bodova, koliko i Južna Koreja, a jedan više od Holandije i Nemačke.

"Srećna sam i ponosna što je dosadašnji deo prvenstva protekao ovako. Ovakve igre nam daju nadu da možemo da razmišljamo o lepom plasmanu. Bile smo spremne za pobedu nad Holandijom, ali raduje igra protiv ekipe koja poslednje tri godine ima vrhunske rezultate. Euforije ne sme da bude", rekla je Lekićeva u Lajpcigu.

Naredni protivnik biće Južna Koreja.

"Čeka nas teška i lepa utakmica sa Korejom, koja igra atipično za evropske uslove. Ključ je u tome da se ne opterećujemo. Ne sme da bude kalkulisanja. Idemo na pobedu. Ostavljamo predviđanja za osminu finala za neki drugi put", kazala je Andrea Lekić.

Njena saigračica Tamara Radojević rekla je da je "veoma zadovoljna" igrom srpskog tima na početku turnira.

"Pokazale smo da možemo da igramo protiv domaćina i velike Holandije. Ta dva boda nam mnogo znače i u pozicioniranju pred osminu finala. Koreja igra drugačiji rukomet, imaju drugačiju odbranu. Imamo dan i po da se spremimo i da odigramo na nivou dosadašnjih igara. Nadam se pobedi i plasmanu na jedno od prva dva mesta u grupi", rekla je Tamara Radojević.

Sanja Radosavljević je navela da je svaka utakmica imala svoju težinu, a da je reprezentacija Srbije "pokazala najbolje lice".

"Ono što je još bitnije je da nastavimo tako i da pobeđujemo. Dobro smo trčale sa Holanđankama, nismo im dali da nas dobiju u tom segmentu. Najvažnije su bile Čoline (Marija Čolić) odbrane, skinula im je dosta zicera, a to je nama dalo snagu da u napadu budemo još jače. Koreja igra sličan rukomet kao Kina i Japan. Brze su, imaju dobre individualce, ali idemo na pobedu. Moramo da im nametnemo našu igru. Biće jako neizvesno što se tiče rivala u osmini finala. Stanje u obe grupe je veoma komplesno", kazala je Radosavljević.

Utakmica između Srbije i Južne Koreje igraće se u petak od 20.30 u Lajpcigu.

Ne propustite