ALARM - Kragujevački Radnički pred gašenjem!

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.01.2016.
15:09
Izvor: Sportske.net, rkradnicki.com

Da li će se, godinu i po posle Košarkaškog, ista sudbina dogoditi i Rukometnom klubu Radnički?

rkradnicki.com
rkradnicki.com

Povezane vesti

Naime, RK Radnički iz Kragujevca oglasio se dramatičnim saopštenjem u kojem se navodi da je ovaj klub praktično pred gašenjem zbog izuzetno teške finansijske situacije.

Šanse da klub opstane, doduše još uvek postoje, ali vreme ističe, u pitanju nisu ni nedelje, ni meseci, nego dani, pa su u Radničkom primorani da javno apeluju kako bi se klubu finansijski pomoglo do petka, 5. februara.

Saopštenje Radničkog tim povodom prenosimo u celini.

''Dragi prijatelji, rukometni klub Radnički iz Kragujevca se nalazi pred gašenjem.

Nakon brojnih problema koji su zadesili klub tokom ove i protekle sezone, u petak, 5. februara 2016. godine Radnički odlazi u istoriju.

Radi se o klubu koji postoji 51 godinu, već 10 godina je član Super Rukometne Lige Srbije, a pet sezona predstavnik srpskog rukometa u evropskim EHF takmičenjima. Takođe, Radnički je 2014. godine postao vicešampion Srbije i Kragujevac postavio na rukometnu mapu Evrope učešćem u SEHA ligi.

Važnije od svega, radi se o klubu koji je simbol Kragujevca i Srbije i koji je tokom svog postojanja svim ljubiteljima sporta dao mnogo razloga za radost.

Poslednja šansa ipak postoji. Ta šansa ste Vi.

Radnički je u obavezi da do petka, 05.02. prikupi iznos od milion dinara (1.000.000), kako bi klub mogao da dobije finansiranje od grada Kragujevca i na taj način izbori osnovni uslov za opstanak.

Mnogi sugrađani i prijatelji kluba, već su izrazili želju da donacijama pomognu Radničkom.

Pomozite i vi da Radnički dođe do neophodnih sredstava i nastavi da postoji.

Uplate na žiro račune RK Radnički Kragujevac:

Banca Intesa 160-18016-57

AIK Banka 105-40464-81

Računamo na vašu pomoć. Svi uz Radnički!'', navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ristic Goran
Tuesday, 26.01.2016
18:18

Ma neka vam pomogne Toma i Dinkić ☺nSve najbolje.

avatar
Heruvim
Tuesday, 26.01.2016
18:11

I moja je želja da odem barem 5 dana na Koponik da se skijam (nisam bio 10 godina), pa kome ja da potražim pomoć? Jesam kragujevčanin, ali prvo bi proverio sve novčane transakcije i istreso sve rukovodioce svakog kluba u bilo kom sportu pa tek kad se utvrdi da su čisti onda bi pružio pomoć. Znajući da se u sportu vrti veliki novac, a da taj novac uzimaju funkcioneri, menadžeri i političari onda lepo od tih istih tražite da Vam pomognu, a ne od običnog naroda kome je ostalo još samo kožu da skinete.

avatar
mrancic
Tuesday, 26.01.2016
16:46

Sramota. Sve pare za sport ostaju u Beogradu gde se vrse mabinacije. Nis je u iztoj situaciji. Novi sad se bori nekako. Ne zaboraviti Kragujevac je za vreme prethodne garniture imao u vrhu kosarkase, odbojkase, vaterpoliste i rukometase. Beograd i alavost funkcionera unistavaju sport u Srbiji.