Zona sumraka - Zvezda i Partizan u epizodi "Sudije"

 • Autor: Boris Jovanović

 • 28. oktobar 2013.

 • 13:28

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Postoji dimenzija nepoznata čoveku...Prostor između svetlosti i senke, nauke i praznoverja...Dimenzija mašte. To je oblast koju nazivamo, Zona sumraka...

Zona sumraka - Zvezda i Partizan u epizodi
Ima jedan sjajan film, zove se "Nasleđe belog čoveka", igra Hari Belafonte, uz Travoltu (jeste, Džontra je u pitanju). Delo pokazuje svet obrnut na glavu, društvo u kome crna manjina poseduje većinu dobara i uzgaja prezir za potlačene belce.

Kao i većina bolnih tema, naišao je na širom zatvorene oči, delovao pomalo neprijatno, neželjeno podsećanje na grehe politički korektne Amerike.

Ovog vikenda Srbija se probudila u nekom paralelnom univerzumu, zoni sumraka u kojoj se Partizan i Zvezda žale na suđenje.

Počeli su da zaračunavaju bodove izgubljene u zaveri udruženog Donjeg Srema, Radničkog iz Niša i sličnih urotnika, spremnih da se pozovu na Vučića i Dačića kako bi pritisli sudije protiv "Večitih".

Bez ironije, izgleda uvrnuto, kante su pune pocepanih tiketa, Zvezda i Partizan ne pobeđuju.

Sudije?

Mene nećete ubediti da je većina podigla glavu i odlučila da popije koju čašicu integriteta pre nego što se suoči sa svojom i tuđom naklonošću prema velikim klubovima.

Ne, jednostavno, na "Marakani", i u Humskoj, su toliko zauzeti stvarima koje sa terenom nemaju nikakve veze, da su zaboravili da zatraže imunitet od rezultatskog neuspeha.

Šta to znači?

Znači da nemaju pomoć sudija, barem ne u tolikoj meri da nekog nesrećnika svrbe prsti da uperi ruku na penal, navlači slobodne udarce na mestima sa kojih se može dobaciti do gola, pada na ispitu iz matematike za drugi osnovne sabirajući minute nadoknade, čini sitne usluge cenzurišući sopstveno poštenje.

Ne kažem da se Srbija razlikuje od nekih drugih, razvijenijih zemalja kada je u pitanju strah da se ne ošteti veliki klub, gde ćete bolji primer od Italije. No, kod nas zort jače miriše...

Čini mi se da ove godine više nije toliko važno, možda će neki klinac, ošišan na opasno, ceniti napor da se osvoji bezvredna titula i leto provede u grozničavom isčekivanju i dilemi putuješ li u Jermeniju ili Azerbejdžan. Ipak, Partizan i Zvezda imaju druge, veće probleme.

Te nevolje se pišu ciframa, srpske igre prestola su izgubile na zanimljivosti kada je i onima što sporije razmišljaju postalo dosadno to nategnuto rivalstvo, ko će izdati grozomornije saopštenje.

Biće da smo stigli do kraja, tačke u kojoj se lament čuje tek reda radi, jer omča se zategla oko vrata srpskog fudbala. Čak ni Tole više nije dovoljno dobar izgovor, izmodeo je kao letnji hit...

Ne mogu da dočekam dan kada će se neko uvaženo pero oglasiti konstatacijom da fudbal ovdašnji dobija na kvalitetu, jer svako svakoga može da pobedi. Kao da gledam, sačekaće vas analiza tipa "Zvezda i Partizan" zajedno nisu izgubili ovoliko bodova u x prethodnih šampionata.

Ništa od toga, samo više nije važno, ni njima samima, pa mrve iz nepažnje češće padaju sa stola.

Samo, od toga se niko neće najesti...

                                                           https://twitter.com/Boris_sportske
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari