Uzalud si 'poginuo' Lalate!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 14. maj 2015.

  • 11:30

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Pristao je na promociju u mraku nadajući se da će ugledati svetlo na kraju tunela. Na kraju priče vojnik Lalatović "poginuo" je za druge, za one koji će mu već sutra naći zamenu i precrtati ga u tefteru sa imenima istrošenih klupskih legendi.

Uzalud si 'poginuo' Lalate!
Foto: Beta/BranislavBožić/Dr
Kada je 25. juna 2014. godine promovisan u svečanoj loži stadiona Crvene zvezde Nenad Lalatović je krenuo u "rat" verujući da će se na kraju tunela ipak ukazati svetlo.

Mrak u medija centru "Marakane" kao da je bio nagoveštaj Lalatovićeve sudbine na klupi najtrofejnijeg srpskog kluba. Izlišno je govoriti o tome da Zvezda grca u dugovima i da je sa te strane bivši defanzivac crveno-belih znao u kakvu se avanturu upušta.

Prilikom svođenja računa uvek postoje pozitivne i negativne crte koje se mogu prikačiti uz ime odlazećeg trenera. Kada je Nenad Lalatović u pitanju možemo da pođemo od zaključka da je "poginuo" za druge!

Niko od onih koji su ga tapšali po ramenu neće preuzeti odgovornost za neuspešnu takmičarsku sezonu jer su čelnici kluba sebi napravili odstupnicu još na početku šampionata.

Priča o tome kako će Zvezda u zavisnosti od situacije odlučiti da li će napadati titulu a kao prioritetni cilj imati forsiranje mladih igrača samo je izgovor za eventualni neuspeh.

Nenad Lalatović je u toj priči pušten da sam vodi bitku i da na kraju bude žrtva onih koji nisu bili spremni da kažu koji je cilj fudbalskog kluba koji duguje 50 miliona evra.

Istina je, deo računa moraće da plati i mladi fudbalski stručnjak koji se zaleteo grlom u jagode i pošao za emocijama. Na putu ka uspehu ljubav prema klubu samo je delić koji se mora ugraditi u mozaik.

Šta je ono što na svođenju računa možemo da zamerimo Nenadu Lalatoviću?

Nema tu mnogo filozofije jer se u situaciji u kojoj se mladi stručnjak našao biraju iznuđenja rešenja. Odabir formacije i taktika jesu važni ali kada tome dodate da postoje igrači koji moraju da budu na terenu onda vam je jasno da je prostor za manevar dobrano sužen.

Igrački kadar je takav kakav jeste a prethodni prelazni rok sigurno nije krojen po Lalatovićevom spisku.

Kada se sve sabere i oduzme može se konstatovati da je Nenad Lalatović bio žrtva svojih zabluda i tuđe neodgovornosti. U takvoj situaciji "pogibija" je neminovna ali mladom treneru neko treba da objasni da u ovom slučaju nije poginuo za Crvenu zvezdu.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari