Uzalud si 'poginuo' Lalate!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.05.2015.
11:30
Izvor: Sportske.net

Pristao je na promociju u mraku nadajući se da će ugledati svetlo na kraju tunela. Na kraju priče vojnik Lalatović "poginuo" je za druge, za one koji će mu već sutra naći zamenu i precrtati ga u tefteru sa imenima istrošenih klupskih legendi.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Kada je 25. juna 2014. godine promovisan u svečanoj loži stadiona Crvene zvezde Nenad Lalatović je krenuo u "rat" verujući da će se na kraju tunela ipak ukazati svetlo.

Mrak u medija centru "Marakane" kao da je bio nagoveštaj Lalatovićeve sudbine na klupi najtrofejnijeg srpskog kluba. Izlišno je govoriti o tome da Zvezda grca u dugovima i da je sa te strane bivši defanzivac crveno-belih znao u kakvu se avanturu upušta.

Prilikom svođenja računa uvek postoje pozitivne i negativne crte koje se mogu prikačiti uz ime odlazećeg trenera. Kada je Nenad Lalatović u pitanju možemo da pođemo od zaključka da je "poginuo" za druge!

Niko od onih koji su ga tapšali po ramenu neće preuzeti odgovornost za neuspešnu takmičarsku sezonu jer su čelnici kluba sebi napravili odstupnicu još na početku šampionata.

Priča o tome kako će Zvezda u zavisnosti od situacije odlučiti da li će napadati titulu a kao prioritetni cilj imati forsiranje mladih igrača samo je izgovor za eventualni neuspeh.

Nenad Lalatović je u toj priči pušten da sam vodi bitku i da na kraju bude žrtva onih koji nisu bili spremni da kažu koji je cilj fudbalskog kluba koji duguje 50 miliona evra.

Istina je, deo računa moraće da plati i mladi fudbalski stručnjak koji se zaleteo grlom u jagode i pošao za emocijama. Na putu ka uspehu ljubav prema klubu samo je delić koji se mora ugraditi u mozaik.

Šta je ono što na svođenju računa možemo da zamerimo Nenadu Lalatoviću?

Nema tu mnogo filozofije jer se u situaciji u kojoj se mladi stručnjak našao biraju iznuđenja rešenja. Odabir formacije i taktika jesu važni ali kada tome dodate da postoje igrači koji moraju da budu na terenu onda vam je jasno da je prostor za manevar dobrano sužen.

Igrački kadar je takav kakav jeste a prethodni prelazni rok sigurno nije krojen po Lalatovićevom spisku.

Kada se sve sabere i oduzme može se konstatovati da je Nenad Lalatović bio žrtva svojih zabluda i tuđe neodgovornosti. U takvoj situaciji "pogibija" je neminovna ali mladom treneru neko treba da objasni da u ovom slučaju nije poginuo za Crvenu zvezdu.

Ne propustite

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Borivoje Sorak_fb1
Friday, 15.05.2015
09:23

Promovisan na tribinama,jer nije bilo struje,pa kako u mraku poceo tako u tami ,,poginuo,,.

avatar
rivarinho
Thursday, 14.05.2015
18:33

promovisao je dosta mladih igraca i dao im lepu sansu, nasuprot tome nije spakovao ekipu nijednog trenutka da igra ozbiljan fudbal, najbolje se videlo po pecniku, mijailovicu, lazovicu...nisu imali pojma gde biju, igrali su neku igru slicnu inzagijevoj u milanu ove godine, guraj loptu napred pa 2 na 5 sta urade...ko deca neka, cak je i partizan sa volkovim, bandalovskim, kojicem i ostalim amaterima izgledao ko svemirski brod za nas...sve u svemu tuga

avatar
Vanja Grubač
Thursday, 14.05.2015
16:45

Kakav je trener -nije ni šteta.Ima on Kruševac,Sopot,BSK Borču.Spartak,možda Jagodinu...da kolegi čestita titulu unapre

avatar
Nikola Spasic
Thursday, 14.05.2015
12:40

bio je svestan sta ga ceka,dobro je znao gde se nalazi...jednostavno usled mnostvo nagomilanih problema nije se snasao,nema rezultata i razlaz je ocekivani epilog cele price.

avatar
Вучко
Thursday, 14.05.2015
12:05

Jedini trener koji je mladicima iz svoje skole pruzio sansu.

avatar
mostar54
Thursday, 14.05.2015
18:37

Nije mi jasno iz cije skole su Andrija Zivkovic, Saponjic, Brasanac, Ninkovic?

avatar
Вучко
Saturday, 16.05.2015
10:21

Iz Zvezdine skole prijatelju.

avatar
Coa
Friday, 15.05.2015
10:40

verovatno je mislio na Zvezdu i ovo sto se desavalo u proteklim godinama...

avatar
Bata
Thursday, 14.05.2015
11:51

Mnogi su poginuli za nju,a šta ona učini za njih?Dovede Terzića

avatar
Zoran Vukic
Thursday, 14.05.2015
11:49

Lalatovic nije znao kad sta prca to mu se obilo o glavu i jos trdoglav

avatar
D.Green4 Black&White
Thursday, 14.05.2015
11:42
avatar
D.Green4 Black&White
Thursday, 14.05.2015
11:42