Sve samo ne normalno, "Panini" Srbija bolja od same sebe!

  • Autor: Boris Jovanović

  • 09. oktobar 2017.

  • 22:37

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Sve što biste tražili preko ovoga je bezobrazluk. Srbija je tamo gde se ne dobija pozivnica, već se za nešto izborila. I ovako prosečna, uplašena, bolja kao tim nego kao skup pojedinaca sada mora samo jedno, da se ne uvalja u rusko blato. Ostalo je potpuno nevažno...

Sve samo ne normalno,
Foto: EPA-EFE/LISI NIESNER
Nemojte da vas lažu, ovo da parafraziram Mutu Nikolića nije normalno. Čitavog dana u glavi mi je onaj viralni Egipćanin koji vrišti dok se piramide urušavaju, slaveći "Faraone" koji su prvi put posle 1990. na Mondijalu.

Tada su bili po dva lika na jednoj sličici, što je "Paninijev" način da vam poruči da, eto, niste bitni, ali da pripadate albumu, neko će tražiti sliku bradatog golmana i anonimnog beka, drugi će ga pohraniti u fragmente sećanja iz starih, "boljih" dana.

I mi moramo da izgubimo glasne žice jer ovo je neverovatan uspeh. Grupa prosečnih igrača, sa tovarom loše forme i straha od uspeha uradila je veliku stvar, igraćemo na Mundijalu.


matic srbija

I tu svako cepidlačenje treba da stane, to kakva je bila grupa, to što smo pobeđivali kombinacijom partizanskog juriša iz Bulajićevih filmova i srećnog sticaja okolnosti, samo džabe trošite dragoceni vazduh. Nebitno je, jer ponovimo, nije normalno, nije da smo se svikli sa uspehom, pa ćemo ga secirati kao krepalu žabu u laboratoriji.

Imali smo mnogo boljih igrača od ovih koji su izrasli iz naše sopstvene nesavršenosti, nikada nismo imali tim, tako da je neverovatan stepen nerazumevanja one osnovne stvari, Srbija je druga evropska liga, sirotinjsko predgrađe ozbiljnog fudbala.

I kada kao takva ode na Mondijal treba da se greje na toj vatri podviga, samo delo je već dovoljno veliko da nadživi ne baš talentovane autore. Ali, oni su ga potpisali znojem, nemojte ih ponižavati pretencioznošću budale.

Aleksandar Kolarov

Šta to znači?

Mi nigde nismo bili osam godina, naše ledeno doba traje od one blamaže i početka ledenog doba, mislim da sam ga tako nazvao u onom tekstu od pre pet godina kad je Vidić promašio penal i rešio da nam ne pozajmljuje svoje ime za nedostojne stvari. I nikada nismo bili ni blizu, čak ni kada je UEFA napravila od završnog turnira smejuriju kao u leto 2016.

Pa iz te perspektive, mili moji, nije kao da su vaša očekivanja posledica zdravog razuma, niti poznavanja stvari, više liče na dedino prigovaranje unuku da je pokušaj da živi klica propasti, jer su ga hladni beton i promaja već približili putu bez povratka.

navijaci srbija zastava


Mi obično nismo dobri u uspehu, to je problem. U elegiji se odlično snalazimo, naričemo verovatno najbolje na svetu, ali kada nešto zaslužimo, elegantno ili na "foru", što nam je draže, obično smo prazni.

Ili se posvađaju selektor i predsednik, ili igrači ne uspevaju da se dogovore oko boje patika, ili trubači nisu dovoljno glasni na ispraćaju, ili devojke za zabavu dovoljno vatrene. Pa se ti kampovi nade obično pretvore u predvorja gorkog neuspeha koji začinimo hvatanjem lopte rukom, bubnjanje o moralnim pobedama i zlim vračevima od sudija, uglavnom, blamiramo se na sve načine.

Ali, možda budemo drugačiji, odemo u Rusiju da igramo fudbal, ovako prosečni, ali i rešeni da se ne valjamo po blatu i budemo gori nego što jesmo.

Eto, to je sve što čemu treba da se nadamo, sada dok urlamo ka nebu. Jer, idemo na Mundijal, i to na po jednoj sličici, častiće nas "Panini", ali moramo da budemo dostojni toga.

Dusan Tadic

Makar kada je volja u pitanju, može se na Mundijalima gubiti i tako da se ne uvaljaš u katran i perje i naplaćuješ tikete kad ispadaš u onoj trećoj utakmici.

Od ovih momaka niko više nema pravo da traži više.

Bravo, vi ćete letos igrati sa boljima od sebe, tamo gde se ne dobija, već zaslužuje pozivnica.

Meni je to dovoljno...
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari