Srbija - Spisak opravdanja...

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 03.09.2020.
22:57
Izvor: Sportske.net

Dobro je, nema pritiska, jer izgleda da su svi izgubili nadu. Zbog toga je ovo večeras portret naše reprezentacije, bez obzira na to što je meč nevažan...

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

Ne postoji tužniji tim na svetu sa većim individualnim kvalitetom od Srbije.

Da se ne zavaravamo, odlučni smo u tome da budemo jalovi, istrajni u nameri da mučimo i loptu i sebe, odbijamo da uverimo bilo koga da znamo šta hoćemo, dovoljno smo hrabri da uvek pokušavamo isto bez rezultata.

Mene niko ne može da uveri da je ova Rusija, zemlja od par stotina miliona ljudi koja ne može da nađe 11 kvalitetnih igrača za reprezentaciju, kako ih je definisao Fabio Kapelo, bolja od Srbije.

Pogotovo jer su večeras bili bez onih retkih fudbalera čija ideja iskače iz rigidnog sistema, koji nisu predvidivi, niti rezultat serijske proizvodnje prosečnih igrača...

Priznajem, površno sam gledao meč, Rusi ne umeju puno, mi smo jalovi, vojska rasparčana na redove koji naređuju oficirima i odsutne generale.

Tumbakovic

Da se razumemo, nebitna je Liga nacija, u Nionu su smućkali takmičenje da bi pare od sponzora ubacivali lopatama u činovničke kase UEFA.

Samo, čak i u ovakvim, prijateljskim mečevima, preko kojih su namazali takmičarsku farbu kako bi se male nacije ložile, vidi se jasno da Srbija radi sve, samo ne igra fudbal.

Nije da nekoga zanima mnogo reprezentacija, pisao sam milion puta, kult se gradi, podrška zarađuje, masa voli pobednike. Nismo mi različiti od drugih, iako se decenijama traži da blanko verujemo da će fudbalski Bog proplakati i pomaziti nas po glavi.

Neće se desiti, sve dok ličimo na putujuću, amatersku trupu, bezbrižni tim kome nije bitno kakva će biti predstava ispod koje se potpisuje.

Sad možete redom, peh, izazov, moramo bolje, svaki početak je težak, gradimo tim, gledamo u budućnost, prvih 20 minuta je putokaz, neiskustvo nas je skupo koštalo, na greškama se uči, bićemo pravi kad je najpotrebnije, ne leži nam protivnik, plodovi rada će se tek videti, analiziraćemo, popravljamo utisak, rezultat laže...

Ima i dobra stvar, niko više ne obraća pažnju...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak