Srbija - O proseku i mentalitetu

 • Autor: Boris Jovanović

 • 11. jun 2017.

 • 22:54

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Bilo je vreme da ostanemo bez magičnog dugmeta u vidu Tadića, kada je tako, onda su ovakvi remiji dragoceni. Srbija je izašla iz pećine, za večeras, to je više nego dovoljno...

Srbija - O proseku i mentalitetu
Foto: Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Prosečni smo.

I nije da to niste znali, objasnio sam na ovim stranicama, ekipa koja igra na individualni kvalitet jednog igrača, ustaje, pada, spremna da se pošiba što reče neshvaćeni genije Darko Miličić, pre ili kasnije ostaje bez opcija.

Nije to ništa strašno, nije ni neočekivano, Vels je takođe skup mediokriteta, kao i svaki ovakav tim mnogo bolje izgledaju kada se brane.

Odradili su zanatski ono što mogu i to je u redu, nije da nismo očekivali.

Ali, problem je u nama. Kada stane Tadić, mi smo prinuđeni da tražimo nemoguće, večeras nam je jedino nedostajao Siniša Mihajlović da dugim loptama traži Mitrovića i imali bismo fleševe veselih devedesetih, sa boljim igračima i tužnim krajevima.

Dusan Tadic

I opet, ovo nije kritika, samo crtica o nerealnim očekivanjima, ovaj bod je dobar rezultat, da portugalski Filip Višnjić nije imao ovakav kriterijum možda bismo i pobedili, onako "muslinovski".

I to smo znali pre kvalifikacija, na Mondijal se ne ide razbarušenim fudbalom, tu jogu bonito koju neki vas od očekuju, nećete videti, niti ste ikada videli, dedovi su vas lagali, a ni očevi nisu bili puno iskreniji.

Ono što je benefit je činjenica da ne gubimo mečeve, čak i kada smo ovako nemoćni. To već liči na duh ekipe, niko se slučajno ne vraća u tri ili četiri meča, počinje da miriše na nekakav, makar i slabašni mentalitet.

Jasno, ova naša grupa nema tim svetske klase, ali koga mi da potcenjujemo? Podsetiću vas, Albanija je igrala prvenstvo Evrope, ovaj Vels, doduše sa Bejlom, stigao do polufinala. Govori više o prirodi takmičenja, manje o njima samima.

Aleksandar Mitrovic

Ovo je veliki bod, možda i nada, jer ako izuzmemo stotinak idiota koji brukaju sebe i druge, večeras smo iskoračili iz pećinskog doba kada je odnos prema sebi i protivniku u pitanju.

I to treba zapamtiti, ako ništa drugo kao podsećanje da ne moraš da budeš budala da bi bio primećen, ne mislim samo na fudbal.

Na kraju, Stojković.

stojkovic remzi srbija vels

Jasno je da gomila već urla sa bakljama, samo da vas podsetim da nam je spasavao zadnjice mnogo puta, i da kada napravi glupost poput ove večeras, na toj lomači gore vaša ogorčenost njegovim putem kojim se ređe ide, nego razumevanje igre i spremnost da se prihvati nečija nesavršenost.

On je uvek bio bolji u ovom, nego u klupskom dresu, i na neki način deluje da ovaj tim kreće tim putem, obično je bilo obrnuto. Kada ih pogledate, ovako zbirno, velika većina ima lošu sezonu, letnju neizvesnost i vuku poput puževa hipoteku na leđima.

I kao takvi, na deobi su prvog mesta. Ili ste nepravedni, ili ne razumete, ili previše očekujete, to morate sami sa sobom, ali činjenica je da tim daje više nego što vredi u ovim kvalifikacijama, bez obzira kako završi.

I u bunaru u kome je Srbija, to je pametnom dovoljno.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari