Jedan kamen za više glava...

  • Autor: Boris Jovanović

  • 23. mart 2013.

  • 09:46

  • Izvor:

  • facebook
  • twitter
  • email

Srbija u Zagrebu trajala 20 minuta, ali subota neće biti ništa lakša ni izvesnija od petka. Osim što umemo da nađemo put za Beograd, niko nema ideju kako dalje. Nije ni bitno, reprezentacija znači jedino kad igra protiv Hrvatske.

Ima jedna teorija po kojoj očekivani udarac manje boli, neće biti, na loše je svakom teško se pripremiti.

To što je Srbija večeras izgubila je realnost, Hrvati su dobri, mi prosečni, kada razliku prevedeš u brojeve to je semafor.

Više ipak tišti to što nismo ni pokušali, naš izlet u Zagreb je trajao 20 minuta, i ekskurzije đačića u beli grad se ne završavaju takvim razočaranjem, makar i uključuju besciljno tumaranje po kakvom dosadnom muzeju.

Nema razloga ni da se vajkamo, zaigrali smo fudbal kad smo izgubili, tako da šanse i posed lopte slobodno možete da upišete kao treće poluvreme, kako rekoh gol Mandžukića je bio poslednji zvižduk sudije. Do kraja mi smo se mučili, Hrvati vežbali patriotizam, kulise su bile impresivne, predstava siromašna, bez suštine. To sam već objasnio, "Maksimir" je zaudarao na strah, njihov od očekivanja, naš od svega ostalog.

Pogrešio je Kolarov, mogao je neko drugi, stvari se ne dešavaju slučajno u fudbalu, ovaj tim nije verovao u sebe, mentalitet je u pitanju, nisu različiti od onih što za njih navijaju. Nepravedno je bacati kamen, gubljenje je Srbiji postala navika, što bi fudbaleri bili različiti?

Nećemo niti bogatiji ni za neka druga saznanja, Stojković je najbolji srpski golman unazad šest ili sedam godina, nevezano za to što su ga idioti nacrtali na poternici. Videlo se i da kada treba igrati fudbal, mi prosto nemamo ideju kako da loptu donesemo Đuričiću, jasno je i da ovakvi mečevi prerano dolaze i za Ščepovića i za Đorđevića a bolje nemamo, osim ako ne verujete da je podgrejana pita rešenje.

Naš problem kako rekoh nije poraz, osim što nam je dirnuo u ponos koji nam je davno zgažen i nema nikakve veze sa sportom, veća je nevolja što mi ne znamo kako ćemo dalje.

Bojim se da nemanje plana ne podrazumeva samo petak veče, sutra ćemo se probuditi bez ideje šta nam je činiti. Jer, izvesno je, Siniša Mihajlović će otići, ogorčenost se zacarila, zaboravićemo Hrvate i okrenuti se međusobnim neprijateljstvima.

Ova reprezentacija je važna jedino kad igra protiv Hrvatske i nikada više, delom je sama zaslužila, ali onim kamenom što ćemo gađati mogli bi i sebe da udarimo po glavi.

Problem je što tintara neće biti ništa drugačija, niti se stanje uma promeniti.

Vi sad secirajte, ako je ikome večeras do toga.

Ne brinite, bes umine, ali je apatija gore stanje. Ni posle ovog poraza, većina to neće razumeti...

                                                         https://twitter.com/Boris_sportske

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari